Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Дня металургів та гірників нагороджено кращих титаномагніївців

19 липня 2019 - 15:37

Запорізький край відзначає прийдешній День металургів і працівників гірничо-видобувної галузі. Так, сьогодні відбувся урочистий захід на базі Запорізького титаномагнієвого комбінату.

Привітав титаномагніївців заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

- Запорізька область – один з найпотужніших промислових регіонів України. Одну з основ промисловості регіону становить металургійний комплекс. Запорізький титаномагнієвий комбінат - потужне і високотехнологічне підприємство, яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, адже є єдиним виробником титанової губки в Україні. На підприємстві реалізуються складні інноваційні проєкти завдяки трудовому колективу висококласних фахівців своєї справи. Щиро вітаю вас з прийдешнім Днем металургів і працівників гірничо-видобувної галузі. Бажаю вам, вашим рідним і близьким здоров'я, благополуччя та успіхів у всіх починаннях, - зазначив Віктор Скобліков.

Посадовець вручив нагороди за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток промисловості Запорізького регіону та з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Грамотами Запорізької облдержадміністрації нагороджено печового цеху №2 Віктора Дмитренка, начальника підстанції цеху №7 Максима Богочунаса, електролізника цеху №7 Олександра Прилипка, старшого електрика цеху №13 Аліка Карпенка.

Як повідомили у Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Дніпровський магнієвий завод (нині ДП «ЗТМК») розпочав діяльність у грудні 1935 року. У 1954 році прийнято рішення про будівництво в Запоріжжі заводу з виробництва титанової губки. Вже у червні 1956 завод введено в дію і отримано перший вітчизняний промисловий титан.

На сьогодні Запорізький титаномагнієвий комбінат – єдине в Україні та Європі підприємство з виробництва титану губчастого – металу XXI століття, металу високих технологій. З метою підвищення ефективності виробництва на комбінаті постійно проводяться роботи з модернізації та технічного переозброєння виробництва, удосконалення технології, підвищення якості продукції, інтенсифікації виробництва губчастого титану, збільшення обсягу його вищих сортів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону