Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Про якість питної води

Про якість питної води за період 12-18.07.19

25 липня 2019 - 09:33

Структурними підрозділами Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводяться постійні моніторингові дослідження якості питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За період з 12.07.2019 до 18.07.2019 за мікробіологічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 48 проб, відхилення встановлено в 1 пробі – 2,09 %, за попередній тиждень відхилень не встановлено – 0 %, як і за аналогічний тиждень 2018 року – 0 %.

Відхилення встановлено у 1 пробі Оріхівського району з артсвердловини с. Новоданилівка за показником загальні коліформи, після проведення відповідних заходів проведено повторний відбір 17.07.2019 (проби в роботі).

За санітарно-хімічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 43 проби, з відхиленням 16 проб – 37,2 %, за попередній тиждень – 34,1 %, за аналогічний тиждень 2018 року – 31 %.

Відхилення встановлено:

- у 1 пробі м. Бердянськ з комунального водопроводу готелю «Софітель» ПП «Альфітон» за показником залізо (0,3мг/дм3);

- у 7 пробах Куйбишевського району з водопроводів смт Більмак, с. Новоукраїнка, с. Гоголівка за показниками загальна жорсткість, хлориди, нітрати, залізо.

- у 5 пробах Михайлівського району з комунального водопроводу з смт Михайлівка за показниками кольоровість, каламутність, аміак, залізо;

- у 3 пробах Оріхівського району з сільского водопроводу: 1 проба з артсвердловини с. Новояківлівка за показником каламутність, залізо; 1 проба з артсвердловини с. Магдалинівка за показником загальна жорсткість; 1 проба з водозабірної мережі с. Магдалинівка колонка по вул. Шевченка, 2-а за показником загальна жорсткість.

З інформацією про санітарно-гігієнічну ситуацію в Запорізькій області можна ознайомитися на вебсайті Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» (http://www.oblses.zp.ua).

Читайте також

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ