Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Індекс споживчих цін по області дещо нижчий, ніж по Україні

18 листопада 2008 - 16:28

 Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів чергове засідання робочої групи з питань забезпечення області продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами на них за участю представників підприємництва, керівників територіальних та місцевих органів виконавчої влади. 

На заході було розглянуто стан цінової ситуації на споживчому ринку області та обговорено проект рішення щодо визначення найменувань хліба сортів масового вжитку простої рецептури у Запорізькій області.

 Також було розглянуто лист Гільдії підприємців Запорізької області щодо розпорядження голови облдержадміністрації «Про встановлення  граничних торговельних (постачальницько-збутових) надбавок на продовольчі товари».

Олександр Сін  поінформував присутніх про те, що індекс споживчих цін в Україні у жовтні по відношенню до вересня 2008 року склав 101,7 %, в області – 100,9 %. Продукти харчування та безалкогольні напої в області подорожчали на 0,6 %.

За даними Головного управління статистики у Запорізькій області у жовтні серед продуктів харчування суттєво зросли ціни на молоко, сир та яйця. Підвищення становить 5,3 %. Крім того, подорожчали овочі (на 4,2 %), цукор, джем, мед, шоколад та кондитерські вироби (на 1,1 %), риба та продукти з риби (на 0,6 %).

Разом з тим, зафіксовано зниження цін на м’ясо та м’ясопродукти (на 2,2 %), олію та жири (на 0,9 %),  хліб і хлібопродукти (на 0,8 %).

За статистичними даними за першу декаду листопада  по відношенню до відповідного періоду жовтня у м. Запоріжжя відбулося зниження цін на рис (на 2,0 %), макарони (на 0,4 %), м’ясо (на 0,3-4,8 %), олію (на  4,0 %). 

Водночас, зросли ціни на хліб усіх сортів (на 1,0-7,4 %), борошно (на 1,4 %), молочну продукцію (на 2,7-13,0 %), яйця (на 13,0 %). Крім того, суттєво подорожчали туристично-екскурсійні послуги – на 27 %.

За підсумками засідання робочої групи дано завдання головному управлінню економіки облдержадміністрації, управлінню розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Запорізької міської ради разом із            КП „Запоріжринок” у разі стрімкого зростання цін на яйця курячі проводити інтервенції продукції від птахофабрик за поміркованими цінами на ринки міста Запоріжжя.

За результатами розгляду проекту рішення робочої групи з питань забезпечення області основними продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами на них щодо визначення найменувань хліба масових сортів простої рецептури у Запорізькому регіоні головному управлінню економіки облдержадміністрації доручено доопрацювати проект з урахуванням інформації хлібозаводів області щодо рецептури хліба. Крім того, заплановано утворити робочу групу у складі представників головного управління економіки облдержадміністрації, Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Державної інспекції з контролю за цінами в Запорізькій області, обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Запорізького науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації, проаналізувати рецептури хліба масових сортів та підготувати висновки щодо відповідності вимогам діючого законодавства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування