Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Газети – це головні осередки інформації на територіях»

19 листопада 2008 - 16:40

Голова облдержадміністрації Олександр Старух, його заступники Микола Фролов, Олександр Сін та Роман Дригинич провели прес-конференцію для керівників районних засобів масової інформації.

Звертаючись до журналістів, керівник регіону назвав районні газети головними осередками інформації на територіях, без яких громади позбавлені відчуття перспективи розвитку.

Представників районної преси цікавила насамперед позиція облдержадміністрації щодо подолання економічної кризи та чи не позначиться вона на соціальних виплатах жителям регіону. Адже до редакцій останнім часом постійно звертаються стурбовані читачі з запитаннями: чи вчасно виплачуватимуться пенсії, допомога на дітей тощо.

У відповідь Олександр Сін зазначив, що цього року такої ситуації не буде, тому що бюджет виконується за всіма показниками. Якщо ж Державний бюджет на наступний рік буде бездефіцитним, це гарантує стабільність соціальних виплат і в новому 2009 році.

Олександр Старух додав, що нинішні економічні проблеми торкнуться села найменше, оскільки від наслідків світової кризи в першу чергу страждають потужні промислові підприємства, продукція яких орієнтована на експорт.

Очільник області закликав журналістів зберігати розсудливість і доносити до читачів об'єктивну інформацію про процеси, що відбуваються в країні та регіоні зокрема.

Редактори газет також поділилися з посадовцями своїми проблемами, зокрема, які виникають у співробітництві з поштовими відділеннями щодо передплати. Керівник обласної виконавчої влади пообіцяв газетярам свою підтримку у вирішенні проблемних питань.

Наостанок Микола Фролов вручив керівникам районних ЗМІ обласний том Національної книги пам'яті жертв Голодомору в Україні.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю