Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вікторія Кесарь увійшла до української збірної на Олімпійські ігри-2020

12 серпня 2019 - 14:25

У Києві завершився чемпіонат Європи зі стрибків у воду, де запорізькі спортсмени показали гідний результат. Про це повідомили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

У другий день чемпіонату Вікторія Кесарь разом зі Станіславом Оліферчиком виборола золото чемпіонату Європи в синхронних стрибках на трампліні 3 м. Український тандем набрав 297.69 бала.

У синхронних стрибках на трампліні 3 м запоріжанка Вікторія Кесарь разом з Ганною Письменською посіли третє місце континентальної першості, набравши 287.37 бала.

У фіналі на вишці 10 м серед чоловіків за нагороди боровся запорізький стрибун Олег Сербін. З результатом 424.90 бала він посів шосте місце. Чемпіоном Європи став спортсмен з Луганщини – Олексій Середа з сумою 488.85 бала, який є наймолодшим чемпіоном в історії змагань; на другому місці спортсмен із Франції – Auffret Benjamin з сумою 474.90 бала,  третє місце посів спортсмен з Росії – Ternovoi Ruslan з сумою 445.25 бала.

Як зазначили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, на домашньому чемпіонаті Європи запоріжці вибороли три медалі. Вікторія Кесарь стала чемпіонкою Європи у міксті та була за крок від медалі в індивідуальних стрибках на трампліні 3 м. А Олег Сербін виборов срібло у синхронних стрибках з вишки  разом з Олексієм Середою.

За інформацією Федерації України зі стрибків у воду, загалом у змаганнях взяли участь представники 23 країн світу, які протягом семи днів розіграли 13 комплектів нагород і путівки на Олімпіаду в Токіо-2020. Наразі Вікторія Кесарь серед тих, хто буде представляти збірну України на Олімпійських іграх-2020. Олег Сербін не залишає боротьбу за місце у команді, він матиме можливість заявити про себе в індивідуальних змаганнях.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства