Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вікторія Кесарь увійшла до української збірної на Олімпійські ігри-2020

12 серпня 2019 - 14:25

У Києві завершився чемпіонат Європи зі стрибків у воду, де запорізькі спортсмени показали гідний результат. Про це повідомили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

У другий день чемпіонату Вікторія Кесарь разом зі Станіславом Оліферчиком виборола золото чемпіонату Європи в синхронних стрибках на трампліні 3 м. Український тандем набрав 297.69 бала.

У синхронних стрибках на трампліні 3 м запоріжанка Вікторія Кесарь разом з Ганною Письменською посіли третє місце континентальної першості, набравши 287.37 бала.

У фіналі на вишці 10 м серед чоловіків за нагороди боровся запорізький стрибун Олег Сербін. З результатом 424.90 бала він посів шосте місце. Чемпіоном Європи став спортсмен з Луганщини – Олексій Середа з сумою 488.85 бала, який є наймолодшим чемпіоном в історії змагань; на другому місці спортсмен із Франції – Auffret Benjamin з сумою 474.90 бала,  третє місце посів спортсмен з Росії – Ternovoi Ruslan з сумою 445.25 бала.

Як зазначили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, на домашньому чемпіонаті Європи запоріжці вибороли три медалі. Вікторія Кесарь стала чемпіонкою Європи у міксті та була за крок від медалі в індивідуальних стрибках на трампліні 3 м. А Олег Сербін виборов срібло у синхронних стрибках з вишки  разом з Олексієм Середою.

За інформацією Федерації України зі стрибків у воду, загалом у змаганнях взяли участь представники 23 країн світу, які протягом семи днів розіграли 13 комплектів нагород і путівки на Олімпіаду в Токіо-2020. Наразі Вікторія Кесарь серед тих, хто буде представляти збірну України на Олімпійських іграх-2020. Олег Сербін не залишає боротьбу за місце у команді, він матиме можливість заявити про себе в індивідуальних змаганнях.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області