Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця з прокуратурою поліпшує результат

21 листопада 2008 - 11:32

Застосування заходів адміністративної відповідальності за порушення законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування є вагомим та результативним важелем впливу на порушників платіжної дисципліни з боку органів Пенсійного фонду України у Запорізькій області. Якщо, скажімо, ще позаторік органи Фонду притягли до адміністративної відповідальності 1252 порушника на загальну суму штрафів 204 тис. грн., то тільки за 10 місяців поточного року таких штрафів накладено вже 1463 на суму майже 250 тис. грн. Причому контроль за їх сплатою налагоджено настільки суворо, що всі ці кошти вже знаходяться у пенсійній скарбниці.

Цей факт було наведено на нараді-семінарі представників Пенсійного фонду та прокуратури області. Підкреслювалося, що він став можливим завдяки плідній співпраці з органами прокуратури. На нараді, у якій взяли участь керівники міських та районних управлінь, юридичних служб та відділів надходження доходів Фонду і фахівці обласної прокуратури, здійснено аналіз спільних Методичних роз'яснень щодо застосування положень Кодексу України про адміністративні порушення, прийнятого 20 років тому.

Співдоповідачі - перший заступник начальника головного управління Фонду в області Анатолій Наталенко та начальник відділу обласної прокуратури Інна Ревуцька, а також заступник начальника головного управління-начальник управління надходження доходів Сергій Кам'янченко, начальник юридичного управління Юлія Литвинець та інші промовці - відзначили важливість цього ініціативного документу. Розроблений та затверджений обласною прокуратурою та головним управлінням Пенсійного фонду два місяці тому, він став надійним помічником у врегулюванні чималої кількості питань, які найчастіше стають каменем спотикання у практиці притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за порушення чинного законодавства щодо сплати страхових внесків. Спільний документ, який посилює співпрацю органів Пенсійного фонду з прокуратурою на місцях, вже сприяє зміцненню платіжної дисципліни у регіоні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств