Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область розвиває співробітництво з Республікою Корея

21 листопада 2008 - 14:42

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Олександр Сін провели зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Ро Бьок Паком та першим секретарем, консулом Посольства Дохйон Кімом.

Високі гості приїхали до Запоріжжя з метою поглиблення економічного співробітництва Республіки Корея з нашим регіоном – налагодження зв'язків між Запорізькою областю та однією з корейських провінцій Чхунчхон-Пукто. Як зазначив керівник регіону, ми вже маємо давній і досить успішний досвід партнерства в автомобілебудуванні.

- У нашій співпраці чимало складових, перевірених часом, - підкреслив Олександр Старух. – Ми зацікавлені у поглибленні існуючих ділових контактів та налагодженні нових.

Про активне співробітництво регіону з корейськими партнерами свідчить той факт, що на даний час Республіка Корея входить до п'ятірки провідних зовнішньоторговельних партнерів нашої області. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами між Запорізькою областю та Республікою Корея за 9 місяців 2008 року склали $526,47 млн., збільшившись відносно відповідного періоду минулого року на $154,67 млн.

- Серед пріоритетних напрямків співробітництва, на нашу думку, - сільське господарство, адже Україна традиційно вважається державою з потужним аграрним комплексом, - зазначив Олександр Старух.

Олександр Сін окреслив основні проекти майбутнього співробітництва. По–перше, вивчення досвіду корейських партнерів у використанні новітніх технологій у землеробстві. Допомогти в цьому має відкриття спеціального навчального центру для наших аграріїв. По–друге, регіон зацікавлений у розвитку переробної галузі, зокрема, продукції овочівництва. І, по–третє, перспективним напрямком співробітництва є експорт зерна до Республіки Корея.

Корейська сторона висловила зацікавленість щодо пропозицій запорізького керівництва. Пан Ро Бьок Пак також повідомив, що вже на початку грудня делегація корейських бізнесменів відвідає Запоріжжя.

Серед інших перспективних напрямків співпраці з корейськими діловими колами, на думку голови обласної державної адміністрації, важливе місце посідає металургійна галузь.

Сторони також обговорили спільну роботу в гуманітарній сфері. У Запоріжжі вже десять років діє Товариство корейської культури, завдання якого - відродження та збереження традицій, звичаїв, національної самобутності корейського народу




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн