Новини

Запорізьких виробників та операторів ринків ознайомлять з принципами безпечності продукції НАССР

15 серпня 2019 - 15:53

Законом України «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» основну відповідальність за безпечність продуктів харчування покладено на їх виробників. Уже з 20 вересня 2019 року всі оператори ринку харчових продуктів зобов’язані запровадити на своїх потужностях процедури, засновані на принципах HACCP.

У зв’язку з цим облдержадміністрацією прийнято рішення запросити Асоціацію з інтеграції HACCP провести в Запорізькій області бізнес-форум HACCP в Україні.

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна відбулася нарада з питань підготовки до проведення форуму. У заході взяли участь заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Сергій Дегтяренко, голова Асоціації з інтеграції НАССР Владислав Веремеєнко, представники профільних департаментів облдержадміністрації, місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області», Бізнес-союзу «Порада», Асоціації фермерів Запорізької області та приватних землевласників Запорізької області, Запорізької обласної організації Аграрного союзу України, Ради жінок фермерів у Запорізькій області, Запорізької торгово-промислової палати, ДП «Запоріжжястандартметрологія».

– Огляд операторів ринку продукції харчування та аналіз ситуації щодо забезпечення їх безпечності свідчить, що наші оператори ринку потребують роз’яснення та допомоги у запровадженні та застосуванні принципів HACCP. Захід заплановано провести у вересні поточного року, – зазначив Олександр Бабанін.

Владислав Веремеєнко наголосив, що проведення бізнес-форуму з НАССР у Запорізькій області є необхідним заходом для забезпечення безпеки продуктів харчування, а також для адаптації малого та середнього бізнесу області до умов діючого законодавства з якості та безпеки харчової продукції. Головна мета заходу − роз’яснити новації законодавства для працівників бюджетної сфери та представникам громад. Таке навчання є безкоштовним.

Дату та місце проведення форуму «BUSINESS FORUM HACCP UKRAINE» буде визначено на початку вересня.

– Наразі всі відповідальні та причетні до організації форуму установи мають сприяти залученню операторів ринку продукції харчування до участі в заході. Ми можемо тільки рекомендувати громадським організаціям також сприяти  залученню операторів ринку продукції харчування до участі в заході, – підсумував Олександр Бабанін.

Довідково.

НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) або система якості управління безпечністю харчових продуктів – це перш за все запобіжні дії, систематична ідентифікація, оцінка та контроль потенційних небезпечних чинників (біологічних, хімічних, фізичних), що виникають у процесі виробництва продукції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також