Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких виробників та операторів ринків ознайомлять з принципами безпечності продукції НАССР

15 серпня 2019 - 15:53

Законом України «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» основну відповідальність за безпечність продуктів харчування покладено на їх виробників. Уже з 20 вересня 2019 року всі оператори ринку харчових продуктів зобов’язані запровадити на своїх потужностях процедури, засновані на принципах HACCP.

У зв’язку з цим облдержадміністрацією прийнято рішення запросити Асоціацію з інтеграції HACCP провести в Запорізькій області бізнес-форум HACCP в Україні.

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна відбулася нарада з питань підготовки до проведення форуму. У заході взяли участь заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Сергій Дегтяренко, голова Асоціації з інтеграції НАССР Владислав Веремеєнко, представники профільних департаментів облдержадміністрації, місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області», Бізнес-союзу «Порада», Асоціації фермерів Запорізької області та приватних землевласників Запорізької області, Запорізької обласної організації Аграрного союзу України, Ради жінок фермерів у Запорізькій області, Запорізької торгово-промислової палати, ДП «Запоріжжястандартметрологія».

– Огляд операторів ринку продукції харчування та аналіз ситуації щодо забезпечення їх безпечності свідчить, що наші оператори ринку потребують роз’яснення та допомоги у запровадженні та застосуванні принципів HACCP. Захід заплановано провести у вересні поточного року, – зазначив Олександр Бабанін.

Владислав Веремеєнко наголосив, що проведення бізнес-форуму з НАССР у Запорізькій області є необхідним заходом для забезпечення безпеки продуктів харчування, а також для адаптації малого та середнього бізнесу області до умов діючого законодавства з якості та безпеки харчової продукції. Головна мета заходу − роз’яснити новації законодавства для працівників бюджетної сфери та представникам громад. Таке навчання є безкоштовним.

Дату та місце проведення форуму «BUSINESS FORUM HACCP UKRAINE» буде визначено на початку вересня.

– Наразі всі відповідальні та причетні до організації форуму установи мають сприяти залученню операторів ринку продукції харчування до участі в заході. Ми можемо тільки рекомендувати громадським організаціям також сприяти  залученню операторів ринку продукції харчування до участі в заході, – підсумував Олександр Бабанін.

Довідково.

НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) або система якості управління безпечністю харчових продуктів – це перш за все запобіжні дії, систематична ідентифікація, оцінка та контроль потенційних небезпечних чинників (біологічних, хімічних, фізичних), що виникають у процесі виробництва продукції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників