Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Широківська громада наблизилася до здобуття статусу «Громада, дружня до дітей та молоді»

23 серпня 2019 - 10:05

Широківська сільська рада підписала Меморандум про взаємодію з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді». У підписанні взяли участь керівник соціальних програм ЮНІСЕФ в Україні Наталія Бородчук,  сільський голова Широківської сільради Денис Коротенко  та директор Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова.

За інформацією обласного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, загалом про намір приєднатися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ заявили понад 170 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України. Широківська громада стала переможцем конкурсного відбору та увійшла до другої групи муніципалітетів, що будуть отримувати методологічну підтримку Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у рамках реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Приєднання до  ініціативи ЮНІСЕФ дасть Широківській громаді можливість зміцнити надбання у сфері захисту дітей. За підтримки експертів громада зможе якісно проаналізувати поточну ситуацію з правами дітей та молоді у громаді, виявити слабкі та сильні сторони, визначити пріоритети розвитку, враховуючи думку самих дітей, а також виробити план дій щодо поліпшення чинної ситуації.

Крім цього, участь в ініціативі «Громада, дружня до дітей та молоді» - це можливість й надалі активно розвивати Широківську громаду як місце, де поважають права дітей та молоді, а завдяки акредитаційній процедурі ЮНІСЕФ є реальна перспектива для залучення додаткових інвестицій на дітей.

Після впровадження плану дій на два-три роки громада пройде через процес незалежної оцінки та в разі його  успішного виконання  отримає статус «Громада, дружня до дітей та молоді».

 

Довідково:

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді. З часу створення у 1996 році до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. На сьогодні ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплює понад 30 мільйонів дітей.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака