Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Кирилівській ОТГ отримали найвищий дохід на одного жителя

3 вересня 2019 - 09:45

Показники в межах кожної області систематизовано у розрізі чотирьох груп, які характеризують фінансові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад:

  1. доходи на душу населення (співвідношення обсягу надходжень доходів загального фонду без трансфертів до чисельності жителів відповідної ОТГ);
  2. рівень дотаційності бюджетів (співвідношення обсягу базової чи реверсної дотації до суми доходів загального фонду ОТГ без урахування субвенцій з державного бюджету);
  3. питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ (відсоткова частка видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування у сумі доходів загального фонду без урахування трансфертів з державного бюджету);
  4. питома вага заробітної плати у видатках загального фонду (відсоткова частка проведених із загального фонду бюджету видатків на заробітну плату з нарахуваннями до обсягу видатків загального фонду бюджету без урахування трансфертів, перерахованих з бюджету ОТГ до інших бюджетів).

Слід зауважити, що наведені фінансові показники:

  • є статичною інформацією, яка відображає стан речей на відповідну дату (на 01.07.2019 року);
  • відображають окремі, найбільш суттєві, напрямки фінансово-бюджетної діяльності громад;
  • дають можливість здійснювати порівняльний аналіз ідентичних параметрів у розрізі різних громад у межах однієї області та між різними областями.

Відповідно до цих параметрів здійснено аналіз бюджетів ОТГ Запорізької області за 1 півріччя 2019 року.
За підсумками січня-червня 2019 року середній дохід загального фонду (без трансфертів) на  одного жителя по 44-х ОТГ області склав 1 728,3 грн.

Найбільше доходів у розрахунку на одну людину отримано в Кирилівській ОТГ – 4 173,7 грн, найменше у Водянській ОТГ – 823,3 грн.

Серед ОТГ області 38 громад отримують з державного бюджету базову дотацію, двом перераховують реверсну дотацію.

Найвищий рівень дотаційності у Благовіщенській громаді, у якої обсяг базової дотації у загальній сумі доходів становить 36,9%.

Найбільша питома вага видатків на утримання апарату управління у доходах загального фонду (без урахування трансфертів) припадає на бюджет Чкаловської ОТГ – 59,4%, найменша на бюджет Михайлівської ОТГ – 15,2%.

У середньому  по всіх ОТГ області питома вага заробітної плати у видатках загального фонду становить 74,4%.

Найвищий показник видатків у Мирненській ОТГ – 85,7%, найнижчий у Бердянській ОТГ – 40,6%.

Матеріали підготовлено за підсумками виконання місцевих бюджетів за січень-червень 2019 року, на підставі даних Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України, веб-порталу openbudget.gov.ua експертами Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та SKL International. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також