Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Доходи місцевих бюджетів Запорізької області зросли на 887 мільйонів

11 вересня 2019 - 08:35

За повідомленням Головного управління Державної податкової служби у Запорізькій області, у січні-серпні поточного року до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 6 мільярдів 212,5 мільйона гривень податків і зборів (без даних великих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Сплачена сума на 887 мільйонів або на 16,7% перевищила надходження восьми місяців минулого року.

Близько 61% надходжень до бюджетів громад становить податок на доходи фізичних осіб. З початку року скарбниці отримали 3 мільярди 777,6 мільйона ПДФО, це на 561 мільйон більше, ніж торік.

Запорізькі підприємці спрямували 875 мільйонів гривень єдиного податку, що перевищило тогорічну суму на 128 мільйонів. Зокрема, «спрощенці»-фізичні особи перерахували 608,6 мільйона, СГД-юридичні особи – 124,6 мільйона, сільгоспвиробники – 142 мільйони.

Серед основних джерел доходів бюджету також – плата за землю, якої у січні-серпні надійшло 788 мільйонів, зростання до показника минулого року склало 21 мільйон або 2,7%. 

Підприємства регіону забезпечили 240,6 мільйона гривень податку на прибуток. Проти 2018 року суб'єкти господарювання збільшили відрахування на 155 мільйонів.

Крім цього, до місцевих бюджетів сплачено 122 мільйони гривень екологічного податку, 158 мільйонів гривень рентної плати за використання природних ресурсів та майже 100 мільйонів гривень майнових податків. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»