Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кошти ДФРР спрямують на будівництво плавального басейну в Мелітополі

19 вересня 2019 - 11:22

Відбулося позачергове засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян.

Зокрема, було розглянуто актуальне для області питання перерозподілу доведеного обсягу коштів Державного фонду регіонального розвитку з метою їх ефективного використання.

Елла Слепян пояснила необхідність перерозподілу коштів в обсязі 20,1 млн грн з проєкту термомодернізації будівлі головного корпусу Запорізької обласної клінічної лікарні.

Як уточнили в Департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, цей проєкт затверджено до фінансування з двох джерел: ДФРР та державної субвенції у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення країни (Наказ Мінрегіону України від 01.08.2019 № 175).

Згідно з Порядком та умовами надання цієї субвенції подвійне фінансування одних і тих же компонентів проєктів за рахунок коштів з інших джерел, у тому числі коштів ДФРР, не допускається.

За підсумками засідання комісією прийнято рішення спрямувати вивільнені кошти в обсязі 20,1 млн грн на будівництво водноспортивного комплексу (плавального басейну) в м. Мелітополь.

Відповідне рішення регіональної комісії було направлено до Мінрегіону України. У Києві на позачерговому засіданні міжвідомчої комісії пропозиції Запорізької області погоджено. Відповідне урядове рішення про затвердження перерозподілу коштів очікується найближчим часом.

 

Довідково.

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, у 2019 році на будівництво басейну в м. Мелітополь буде спрямовано 60,2 млн грн, у т.ч.: 24,3 млн грн – кошти ДФРР; 30 млн грн – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капремонт існуючих спортивних п’ятдесятиметрових і двадцятиметрових басейнів (на 13.09.2019 надійшло 12,4 млн грн, касові видатки – 4,5 млн грн (36 % від надходжень);  5,9 млн грн – співфінансування з бюджету м. Мелітополь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств