Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кошти ДФРР спрямують на будівництво плавального басейну в Мелітополі

19 вересня 2019 - 11:22

Відбулося позачергове засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян.

Зокрема, було розглянуто актуальне для області питання перерозподілу доведеного обсягу коштів Державного фонду регіонального розвитку з метою їх ефективного використання.

Елла Слепян пояснила необхідність перерозподілу коштів в обсязі 20,1 млн грн з проєкту термомодернізації будівлі головного корпусу Запорізької обласної клінічної лікарні.

Як уточнили в Департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, цей проєкт затверджено до фінансування з двох джерел: ДФРР та державної субвенції у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення країни (Наказ Мінрегіону України від 01.08.2019 № 175).

Згідно з Порядком та умовами надання цієї субвенції подвійне фінансування одних і тих же компонентів проєктів за рахунок коштів з інших джерел, у тому числі коштів ДФРР, не допускається.

За підсумками засідання комісією прийнято рішення спрямувати вивільнені кошти в обсязі 20,1 млн грн на будівництво водноспортивного комплексу (плавального басейну) в м. Мелітополь.

Відповідне рішення регіональної комісії було направлено до Мінрегіону України. У Києві на позачерговому засіданні міжвідомчої комісії пропозиції Запорізької області погоджено. Відповідне урядове рішення про затвердження перерозподілу коштів очікується найближчим часом.

 

Довідково.

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, у 2019 році на будівництво басейну в м. Мелітополь буде спрямовано 60,2 млн грн, у т.ч.: 24,3 млн грн – кошти ДФРР; 30 млн грн – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капремонт існуючих спортивних п’ятдесятиметрових і двадцятиметрових басейнів (на 13.09.2019 надійшло 12,4 млн грн, касові видатки – 4,5 млн грн (36 % від надходжень);  5,9 млн грн – співфінансування з бюджету м. Мелітополь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров