Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від жителів області надійшло близько 200 пропозицій до проєкту Стратегії регіонального розвитку-2027

9 жовтня 2019 - 10:45

В області триває активна робота з напрацювання проєкту Стратегії розвитку області на новий програмний період – до 2027 року.

Під головуванням першої заступниці голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулася робоча нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА, головна мета якої – забезпечити якісну підготовку проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії-2027.

– Наразі завершився масштабний збір проєктних ідей до проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки. Від міст, районів та ОТГ області надійшло 194 проєкти, які охоплюють усі сфери розвитку регіону, – повідомила Елла Слепян.

Найбільше проєктних ідей подано за напрямами, які й під час інтерактивного опитування жителів регіону були визначені як пріоритетні, а саме: екологічна безпека,  транспортна доступність, забезпеченість населення питною водою та надання якісних медичних послуг.

За результатами  наради було прийнято низку рішень. Зокрема, про необхідність проведення найближчим часом засідань тематичних робочих підгруп з розробки проєкту Стратегії-2027, на які обов’язково запросити всіх зацікавлених суб’єктів регіонального розвитку, у тому числі науковців, представників бізнесу, громадськості. На цих зустрічах слід розглянути та провести відбір проєктів, базуючись на критеріях, визначених Міністерством розвитку громад та територій України. 

Елла Слепян звернула увагу, що до Плану заходів обов’язково повинні увійти найбільш соціально значимі для області проєкти. Це: будівництво мостів через р. Дніпро, розбудова туристично-музейного комплексу на о. Хортиця, розвиток курорту Приазов’я, поліпшення дорожньо-транспортної інфраструктури регіону, зміцнення потенціалу летовищ та портів, підтримка розвитку інноваційних видів промисловості, розбудова конкурентоспроможного аграрного сектору, підвищення рівня якості медичного обслуговування та освітніх послуг, підтримка незахищених верств населення та надання соціальних послуг тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат