Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До проєкту обласної програми «Назустріч людям» включено ветеранів війни, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав

17 жовтня 2019 - 13:22

У цьому році завершується реалізація обласної програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям».

Для обговорення проєкту цієї програми на 2020-2024 роки відбувся круглий стіл за участю представників Департаменту соціального захисту населення ОДА, депутатів обласної ради, громадськості.

Як повідомила заступник Директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва, на жаль, доходи населення не дозволяють людям вирішувати  життєві проблеми. Також з’являються нові категорії людей, які потребують уваги з боку влади. Оскільки не всі гарантовані законодавством зобов’язання забезпечуються фінансовою підтримкою з боку держави.

– Лише в цьому році в межах цієї програми понад 16 тисяч мешканців області отримали реальну допомогу з обласного бюджету. Надана допомога учасникам АТО щодо оздоровлення, оформлення земельних ділянок, особам з інвалідністю цієї категорій виплачувалась щомісячна матеріальна допомога, сім’ям загиблих воїнів АТО виплачувалась компенсація на комунальні послуги та встановлення надгробків. Крім того, особам з інвалідністю в наслідок війни ІІІ групи надана грошова компенсація для придбання житла. Всього в черзі перебуває 58 осіб з інвалідністю ІІІ групи. Надається допомога ветеранам війни з нагоди Дня перемоги та у рамках телемарафону «Пам’ять». Також продовжується виконання завдань і заходів Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю» на період до 2020 року, – повідомила Ірина Разуваєва.

Нагадаємо, у серпні робочою групою було прийнято рішення щодо розробки проєкту цільової обласної програми «Назустріч людям» на 2020-2024 роки і об’єднати заходи двох діючих на сьогодні програм.

Проєктом Програми передбачено збільшення коштів на: надання матеріальної допомоги громадянам, санаторно-курортне лікування, матеріальної допомоги учасникам АТО до 14 жовтня до 1000 грн.

Також, враховуючи низький рівень доходів сімей, які виховують дітей з ДЦП, пропонується надання адресної матеріальної допомоги батькам, які супроводжують дітей на реабілітацію.

Також пропонується продовжити виділення допомоги на покращення житлових умов осіб з інвалідністю атовців ІІІ групи (по 12 квартир на рік).

Таким чином, для реалізації передбачених заходів з обласного бюджету буде витрачено 506,3 млн грн, у тому числі 98,7 млн грн у 2020 році.

У результаті обговорення проєкту цільової програми вирішено доповнити її заходами для ветеранів війни, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав.

Після доопрацювання Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації подасть проєкт цільової обласної програми «Назустріч людям» на 2020-2024 роки на розгляд обласної ради в установленому порядку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області