Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено переможців обласного фестивалю-конкурсу дитячих та юнацьких колективів «Світ театру і Я»

11 листопада 2019 - 14:30

У Запоріжжі відбувся обласний фестиваль-конкурс дитячих та юнацьких колективів «Світ театру і Я», організований Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Запорізьким обласним центром художньо-естетичної творчості учнівської молоді.

Привітав учасників заходу заступник директора Департаменту – начальник управління Віктор Захарчук, який, зокрема,  наголосив на важливості виховання дітей та юнацтва засобами театрального мистецтва, необхідності популяризації дитячої театральної творчості як запоруки формування творчої еліти  Запорізького краю.

До участі у мистецькому  долучилися понад 500 юних акторів та читців з усіх міст, районів, територіальних громад Запорізької області.

Конкурсанти виступили з творами малих літературних форм, фрагментами з літературних творів різних жанрів світової та вітчизняної класики, сучасних авторів. Театральні колективи представили драматичні, музично-драматичні уривки, театри читця та мініатюри.

Враховуючи художній рівень репертуару, режисерський задум і засоби його втілення, рівень виконавської майстерності, якість сценографії, музичне і шумове оформлення, журі фестивалю визначило переможців конкурсу. Так, дипломами І ступеня нагороджено 28 учасників, дипломами ІІ ступеня - 23 учасники.

Гран-прі отримали вихованці народного художнього колективу «Майстерня театру та кіно «16/4» акторської групи «Маска» центру дитячо-юнацької творчості ім. Є.М. Руднєвої Бердянської міської ради за виставу «Містерія кохання» за творами Михайла Старицького та Ліни Костенко.

Журі також відзначило талановитих учасників: за кращу жіночу роль; за кращу чоловічу роль; за кращу жіночу роль другого плану; за кращу чоловічу роль другого плану; за кращу епізодичну роль; за кращу режисерську роботу; за креативність та оригінальність; за кращу сценографію; за кращий акторський ансамбль; за краще музичне оформлення.

Надалі переможці обласного фестивалю-конкурсу дитячих та юнацьких колективів «Світ театру і Я» за бажанням можуть брати участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях театрального мистецтва.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни