Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лісогосподарства області пропонують запоріжцям легальні новорічні ялинки

2 грудня 2019 - 09:40

foto

Запорізькі лісогосподарські підприємства цього року планують реалізувати 8650 новорічних ялинок. Як повідомили в Запорізькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, у порівнянні з минулим роком вартість ялинки зросла незначно і залежить від висоти дерева. Орієнтовна ціна за метр - 88,6 гривні, у минулому році вона становила 82 гривень.

Лісогосподарські підприємства також заготовляють комплекти новорічних гілок (у комплекті п’ять  гілок довжиною від 0,5 м до 1,0 м), середня ціна якого - 80 гривень. Крім цього, в передноворічний період реалізовують саджанці сосни кримської із закритою кореневою системою.

Вже активізовано роботу з роздрібної торгівлі ялинками на 27 майданчиках: три розташовані на територіях центральних садиб лісогосподарських підприємств, 19 - на територіях лісництв державних підприємств, п’ять -  на ринках міст області.

Нагадаємо, новорічні ялинки будуть маркувати спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками та пластмасовими бирками-стяжками. Перевірити походження ялинки можна, ввівши номер з бирки або етикетки, що прикріплена до ялинки, на сайті www.open.ukrforest.com. Відсутність такої інформації може свідчити про нелегальне походження ялинки.

 

Довідково.

Заготівля новорічних ялинок дозволяється на спеціально створених плантаціях новорічних ялинок або одночасно з проведенням визначених лісовпорядкуванням рубок догляду. Виділення лісових ділянок для заготівлі новорічних ялинок проводиться відповідно до Лісового кодексу України та з дотриманням нормативних та законодавчих актів.

На сьогодні в лісогосподарських підприємствах області налічується 128,9 га плантацій, на яких росте 452 тис. шт. новорічних ялинок. У 2018 – 2019 роках створено 14,7 га плантацій новорічних ялинок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна