Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок у Приморському районі відвідав соціально важливі об’єкти

3 грудня 2019 - 14:26

Перебуваючи з робочою поїздкою у Приморському районі голова облдержадміністрації Віталій Туринок відвідав низку соціальних об’єктів. Зокрема, побував на місці реконструкції водогону, ознайомився з роботою Преславської амбулаторії та Преславського психоневрологічного інтернату.

Як розповів голова Приморського районного центру медико-санітарної допомоги Олександр Найда, Преславська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини КП «Приморський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» включена в План спроможної мережі надання первинної медичної допомоги. Єдиним лікарем в амбулаторії є 83-ти річна Тамара Пилаєва, яка має 1132 пацієнтів з підписаними деклараціями.

Будівля, де розмішується амбулаторія, побудована ще в 1930 році. Реконструкція будівлі під лікарню була проведена в 1980-х роках. Капітальний ремонт опалювальної системи і водогону здійснено в 1993-1994 роках. Заміна вікон і дверей була проведена за програмою ПРООН у 2010 році. Нині Преславська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини потребує капітального ремонту.

– Зараз ми чекаємо наказу Міністерства розвитку громад і територій України і вже з березня розпочинаємо капітальний ремонт. Позиція Міністерки Альони Бабак озвучена – медичні послуги у сільській місцевості мають бути якісні та доступні. Преславська амбулаторія також потребує вдосконалення. Тим паче, що вона розрахована на обслуговування понад 1800 осіб, – наголосив Віталій Туринок.

Віталій Туринок також ознайомився з умовами проживання підопічних у Преславському психоневрологічному інтернаті. На сьогодні в інтернаті перебуває 360 підопічних, з яких 56 переведені з Чернігівського психоневрологічного інтернату.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, з обласного бюджету на фінансування установи у 2019 році виділено 24525,851 тис. грн, пенсійні кошти склали 5348,640 тис. грн.

За словами підопічних Преславського інтернату, умови проживання тут набагато кращі, ніж у Чернігівському. Повертатися назад вони вже не хочуть.

У місті Приморськ Віталій Туринок відвідав місце реконструкції водогону та ознайомився з ходом ремонтних робіт по заміні трубопроводу.

У Департаменті житлово-комунального господарства ОДА повідомили, що загальна протяжність водопроводів у м. Приморськ становить 97 км. Водопроводи зношені на 70%. Приморською міською радою затверджено програму  з ремонту та утримання водопровідних мереж КП «Чисте місто Приморськ» Приморської ОТГ. Наразі триває капітальний ремонт із заміною трубопроводів по вул. Новицького від перехрестя з вул. Слов'янська до перехрестя з вул. Вереснева.

У Приморській райдержадміністрації очільник регіону провів збори адміністративно-господарського активу району за участю депутатів обласної, районної рад, селищних, сільських голів, керівників підприємств, установ, партійних та  громадських організацій. Під час заходу Віталій Туринок представив нового голову Приморської районної державної адміністрації Артема Попова. Його призначено розпорядженням Президента України Володимира Зеленського з 15 листопада 2019 року.

– Вітаю Артема Вікторовича з призначенням на посаду голови Приморської райдержадміністрації. Для вас ця робота на посаді голови райдержадміністрації не є новою. Гарно зарекомендували себе на посаді голови Більмацької райдержадміністрації. Наприклад, Більмацький район повністю покритий громадами, а як ми знаємо, одним із першочергових завдань є завершення добровільного об’єднання. Також важливо навести лад у земельному обігу та контролювати цей процес. Приморський район – дуже перспективна для розвитку територія. Ми сьогодні активно працюємо над питаннями залучення інвестицій, підвищенням туристичної привабливості регіону, – зазначив Віталій Туринок.

Артем Попов – юрист та управлінець, закінчив Національну академію України імені Ярослава Мудрого, Бердянський університет менеджменту та бізнесу та Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Працював у органах прокуратури. З 2015 року очолював Більмацьку районну державну адміністрацію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону