Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для збереження доріг обласна влада тримає на контролі роботу вагових комплексів

20 грудня 2019 - 11:29

Питання посилення контролю за дотриманням законодавства при перевезенні вантажів великоваговим транспортом автомобільними шляхами загального користування обговорили на нараді, яку провели перший заступник голови  облдержадміністрації Іван Федоров та заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко.

У нараді також взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області,  Управління патрульної поліції у Запорізькій області, Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, ДП «Запорізький облавтодор», ДП «Місцеві дороги Запорізької області».

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок доручив посилити систему контролю за великоваговим транспортом у Запорізькій області, який руйнує існуючі дороги. У Запорізькій області, яка є транзитною для військового транспорту та де реалізуються великі будівельні проєкти, ця проблема набуває особливої гостроти. Тож посилення контролю за важковаговим транспортом залишається актуальним.

Проте на сьогодні вагові комплекси не працюють у повному обсязі та не здійснюється належний контроль за пересуванням великогабаритного транспорту. Як повідомили в Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, наразі здійснюється лише документальний контроль пересування великогабаритного транспорту.

Присутні обговорили порушене питання та можливі шляхи вирішення існуючих проблем. За підсумками наради  Іван Федоров доручив Управлінню Укртрансбезпеки у Запорізькій області максимально прискорити роботу щодо ремонту вагових комплексів,  по можливості залучити нові пересувні габаритно-вагові комплекси та відновити ваговий контроль на дорогах області.

Також було доручено Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації підготувати проєкти листів до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, та Державного агентства автомобільних доріг України з питання ефективного здійснення габаритно-вагового контролю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону