Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інвалідам – про пільговий проїзд

11 лютого 2009 - 14:12

На адресу Міністерства праці та соціальної політики постійно надходять численні звернення інвалідів стосовно відмови у наданні пільгового проїзду у пасажирському транспорті на підставі пенсійних посвідчень.

Постановою правління Пенсійного фонду України від 28.03.2007 № 6-1 внесено зміни, згідно з якими змінено форму бланку пенсійного посвідчення з метою проставлення в ньому відомостей про групу, причину інвалідності та термін, на який встановлено інвалідність, незалежно від виду призначеної пенсіонеру пенсії.

Пенсіонерам, які мають інвалідність з вадами слуху, зору та опорно-рухового апарату у пенсійному посвідченні після зазначення виду пенсії здійснюється відповідний запис.

Виготовлення зазначених пенсійних посвідчень провадиться Пенсійним фондом України на підставі відомостей, отриманих від підвідомчих управлінь.

Посвідчення видаються пенсіонерам або особам, що їх представляють, управліннями Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах.

Оскільки пенсійні посвідчення та посвідчення отримувачів державної соціальної допомоги, що призначається замість пенсії, є єдиними документами для інвалідів, що можуть підтверджувати наявність інвалідності (за наявності у посвідченнях відповідних записів), крім медичних довідок, надання інвалідам та дітям-інвалідам всіх пільг та гарантій повинно відбуватися на підставі цих документів.

Водночас згідно з Переліком категорій громадян, які користуються пільгами на залізничному транспорті, визначеним у Додатку 2 до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, затверджених наказом Мінтрансзв'язку від 27.12.2006 № 1196, для інвалідів, дітей-інвалідів та осіб, які супроводжують інвалідів 1 групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи ), документом, згідно з яким оформляється безплатний проїзд, є пенсійне посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги, що призначається замість пенсії, у якому зазначена група та причина інвалідності, документ, що засвідчує особу, разом з довідкою про встановлення особі інвалідності (для повнолітньої особи - довідки медико-соціальної експертної комісії /довідка до акта огляду МСЕК/, для неповнолітньої особи - медичного висновку лікарсько-консультативної комісії дитячого лікувально-профілактичного закладу (медичний висновок про дитину-інваліда віком до 18 років).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок