Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Надзвичайним ситуаціям протистоїть злагоджена система реагування

11 лютого 2009 - 15:25

Підсумки роботи за 2008 рік та основні завдання цивільної оборони на 2009 рік стали темою обговорення під час обласного збору керівного складу цивільного захисту населення. Захід відбувся за участю першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Бережного, директора департаменту управління рятувальними силами міністерства України з питань надзвичайних ситуацій Григорія Марченка, керівників служб цивільного захисту, ГУ МНС України у Запорізькій області, представників цивільної оборони районів та міст обласного значення.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Янько  доповів про роботу, що велася протягом 2008 року, і була спрямована на забезпечення своєчасного і чіткого реагування відповідних структур у разі непередбачуваних загроз техногенного та природного характеру. Минулого року  в області сталося 19 надзвичайних ситуацій. Збитків нанесено на суму більше 5,5 млн. грн.., що майже у 5 разів менше,  ніж у 2007 році.

Поступово зменшується кількість нещасних випадків на воді. Минулого року загинуло 90 осіб – на 20 % менше, ніж у 2007. Це – результат цілеспрямованої роботи райдержадміністрацій, міськвиконкомів, обласного управління МНС, вважає Володимир Янько. Ефективно відпрацювали з цього питання Куйбишевський, Василівський та Вільнянський райони. Проте збільшилась кількість загиблих на воді у Якимівському районі.

Підтоплення – проблема, з якою постійно ведеться боротьба на територіях. На попередження та ліквідацію його наслідків минулого року було витрачено понад 13 тис. грн. Сьогодні потребують інженерного захисту від цього лиха 248 населених пунктів та понад 70 тис. га сільськогосподарських угідь.

У регіоні знаходиться 999 потенційно небезпечних об’єктів – вдвічі більше, ніж в середньому по Україні. З метою захисту населення від наслідків радіаційної аварії управлінням спільно з фахівцями Запорізької АЕС розроблено режим радіаційного захисту. Крім того, на території області працюють  47 підприємств, на яких використовується у виробничій діяльності понад 2960 т небезпечних хімічних речовин. Діяльність усіх цих об’єктів контрольована,  запевнив доповідач.

Нині в області працює 14 служб цивільного захисту. На проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій до резервного фонду обласного бюджету на 2009 рік виділено 2606 тисяч грн.

Перший заступник голови ОДА Олександр Бережний зазначив, що результати комплексної перевірки МНС України, яка проводилась в області у листопаді минулого року, підтвердили відпрацьовану і злагоджену систему реагування  органів влади, структур цивільної оборони та з надзвичайних ситуацій у разі виникнення ризику техногенного або природного характеру. – Треба продовжувати відповідно працювати, щоб населення й надалі мало впевненість у тому, що у разі виникнення загрози  їх життя буде захищене, - наголосив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець