Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітополь є лідером у наданні житла дітям-сиротам

21 січня 2020 - 17:35

Сьогодні у рамках робочої поїздки до Запорізької області Мелітополь відвідала міністр соціальної політики України Юлія Соколовська та її заступник Віталій Музиченко. Представників міністерства супроводжували перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров та народний депутат України Сергій Мінько.

Посадовці відвідали дитячий будинок сімейного типу − сім'ю Максименко, в якій виховується семеро дітей з притулку і інтернату. Квартира для родини в 2018 році була придбана державним коштом в новобудові на вул. Бадигіна. Батьки і семеро дітей проживають у 9-кімнатній квартирі та займають майже весь поверх.

Крім того, міністр зайшла в гості до сиріт, які оселилися в цій же новобудові.

Нагадаємо, що в грудні 2019 року в Мелітополі, ключі від 23-х квартир отримали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Зазначимо, що Мелітополь займає лідерські позиції в Україні за кількістю виділеного дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, житла. Роботу із закупівлі житла для дітей пільгових категорій місцева влада веде з 2016 року. За цей період було придбано 56 квартир для дітей-сиріт.

Також Юлія Соколовська ознайомилась з роботою Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю у м. Мелітополь. Це один із перших в Україні Центрів комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю з відділеннями для дітей і для повнолітніх осіб з інвалідністю.

− Я рада запрошенню відвідати Запорізьку область. Ми сьогодні побували на багатьох об’єктах соціального спрямування. Це і розвиток соціальної громади, і розвиток сервісу на рівні ОТГ. Ми багато працюємо над розвитком реабілітаційних послуг, зокрема для дітей. Не менш важливий напрямок – це розвиток програм надання житла дітям-сиротам та розвиток сімейних форм виховання, якому буде і надалі приділятися значна увага, − відзначила, підбиваючи підсумки робочої поїздки, Юлія Соколовська.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств