Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський знайомиться з роботою закладів профтехосвіти області

7 лютого 2020 - 11:05

У Запорізькій області з робочою поїздкою перебуває заступник Міністра освіти та науки України Петро Коржевський. Вчора він відвідав м. Бердянськ, м. Мелітополь та Михайлівський район.

У Бердянську він ознайомився з роботою Державного навчального закладу "Бердянський центр професійно-технічної освіти". У Мелітополі Петро Коржевський відвідав два відділення Мелітопольського вищого професійного училища.

В Михайлівці заступник Міністра освіти та науки ознайомився з роботою Михайлівського вищого професійного училища. У заході також взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров.

Михайлівське ВПУ – флагман професійної освіти Запорізької області. Заклад має високий рейтинг освітніх послуг. За останні 15 років студентам училища було вручено 79 золотих та 20 срібних медалей за високі досягнення у навчанні, 265 учнів отримали дипломи з відзнакою.

Петро Коржевський переконався, що на сьогодні у закладі освіти створені сприятливі умови для гармонійного розвитку студентів: працюють гуртки, секції, амбулаторія сімейного лікаря. Проведено капітальну реконструкцію актової зали, де студенти проводять своє дозвілля: організовують святкові концерти, виступи КВК. А в освітньому процесі використовуються 95 комп’ютерів (5 учнів на 1 машину), 9 проєкторів, 9 інтерактивних дощок. 

За словами директора Михайлівського ВПУ Віктора Удовіченко, за останні 3 роки суттєво оновлено й матеріально-технічну базу закладу: за власні кошти придбано аеродинамічний сепаратор для підготовки насіннєвого матеріалу, протруювач камерний, ґрунтообробний агрегат, комбайн John Deere, трактор Deutz-Fahr Agrofarm - 115, сівалку точного висіву з центральним приводом, жниварку ЖНС-6 для збирання соняшника, навантажувач JCB, збудовано склади для зберігання зернобобових.

Також за останні роки проведено ремонтні роботи з перекриття даху трьох будівель. Загальна площа перекритих приміщень становить 2886,15 кв.м. Загальна сума надходжень від господарської діяльності за 4 роки склала 37494,9 тис.грн.

Також в ході робочої поїздки директор Михайлівського ВПУ Віктор Удовіченко ознайомив присутніх з новою лабораторією з професії «Кухар», виробничими майстернями та навчальними кабінетами із загальноосвітніх предметів.

Сьогодні заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський візьме участь у робочій нараді з керівництвом облдержадміністрації та керівниками закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, яка відбудеться в облдержадміністрації. Він також відвідає Запорізьке вище професійне училище «Мотобудівник» та Запорізьке вище індустріально-політехнічне училище.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»