Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подолати дефіцит співробітництва

3 березня 2009 - 14:06

Таке завдання має лежати в основі стратегії маркетингової підтримки місцевих товаровиробників, вважають ініціатори акції «Купуй запорізьке!», яка проводиться за сприяння обласної державної адміністрації.

На брифінгу, що відбувся у прес-центрі облдержадміністрації, заступник голови ОДА Олександр Сін, члени спілки підприємців «ПОРАДА» Вікторія Чикалова та Олексій Пучков закликали журналістів підтримати акцію «Купуй запорізьке!» і розказати про неї всім запоріжцям.

Понад 30 місцевих товаровиробників вже дали згоду взяти участь у її проведенні. Серед них такі відомі фірми як «2+2», «Урожай», «Атлантида» - виробники продуктів харчування, «Міда» - взуття, виробники будівельних матеріалів тощо. Всі вони прагнуть до співпраці один з одним, до дійсно партнерських стосунків у своїй діяльності.

- Програма побудована на принципі співробітництва, який до сьогодні є дефіцитом у наших стосунках. Нині бізнес просить гроші, податкових пільг, адміністративного втручання, але ніяк не співпраці, - зауважив Олександр Сін.

Виправити ситуацію прагнуть ті, хто задумав цю програму. Автори не ставлять собі за мету «достукатись» до супермаркетів, щоб брали на реалізацію тільки запорізьку продукцію, а прагнуть залучити запоріжців купувати активніше місцеву продукцію, а товаровиробників спонукати робити її якісною і доступною за ціною.

Нині триває процес патентування знаку і девізів руху «Купуй запорізьке!». 10 березня планується засідання «круглого столу» за участю всіх зацікавлених сторін. Ними мають стати не лише підприємці, а й засоби масової інформації, громадські організації, представники вищих навчальних закладів, які готують спеціалістів для запорізьких підприємств та інші небайдужі представники громадськості.

- Ефект від цієї акції обов'язково буде. Можливо його не можна буде вирахувати у гривнях чи тоннах, але нові робочі місця після того, як запоріжці підтримають місцевого товаровиробника, будуть точно, збільшаться і надходження до місцевих бюджетів, які в свою чергу покращать інші показники нашого життя. Тоді ніяка криза не буде нам страшною, - зазначив О. Сін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області