Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подолати дефіцит співробітництва

3 березня 2009 - 14:06

Таке завдання має лежати в основі стратегії маркетингової підтримки місцевих товаровиробників, вважають ініціатори акції «Купуй запорізьке!», яка проводиться за сприяння обласної державної адміністрації.

На брифінгу, що відбувся у прес-центрі облдержадміністрації, заступник голови ОДА Олександр Сін, члени спілки підприємців «ПОРАДА» Вікторія Чикалова та Олексій Пучков закликали журналістів підтримати акцію «Купуй запорізьке!» і розказати про неї всім запоріжцям.

Понад 30 місцевих товаровиробників вже дали згоду взяти участь у її проведенні. Серед них такі відомі фірми як «2+2», «Урожай», «Атлантида» - виробники продуктів харчування, «Міда» - взуття, виробники будівельних матеріалів тощо. Всі вони прагнуть до співпраці один з одним, до дійсно партнерських стосунків у своїй діяльності.

- Програма побудована на принципі співробітництва, який до сьогодні є дефіцитом у наших стосунках. Нині бізнес просить гроші, податкових пільг, адміністративного втручання, але ніяк не співпраці, - зауважив Олександр Сін.

Виправити ситуацію прагнуть ті, хто задумав цю програму. Автори не ставлять собі за мету «достукатись» до супермаркетів, щоб брали на реалізацію тільки запорізьку продукцію, а прагнуть залучити запоріжців купувати активніше місцеву продукцію, а товаровиробників спонукати робити її якісною і доступною за ціною.

Нині триває процес патентування знаку і девізів руху «Купуй запорізьке!». 10 березня планується засідання «круглого столу» за участю всіх зацікавлених сторін. Ними мають стати не лише підприємці, а й засоби масової інформації, громадські організації, представники вищих навчальних закладів, які готують спеціалістів для запорізьких підприємств та інші небайдужі представники громадськості.

- Ефект від цієї акції обов'язково буде. Можливо його не можна буде вирахувати у гривнях чи тоннах, але нові робочі місця після того, як запоріжці підтримають місцевого товаровиробника, будуть точно, збільшаться і надходження до місцевих бюджетів, які в свою чергу покращать інші показники нашого життя. Тоді ніяка криза не буде нам страшною, - зазначив О. Сін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів