Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У цьому році спеціальна комісія перевірить 11 закладів відпочинку і оздоровлення дітей

11 лютого 2020 - 11:40

За підсумками минулорічної оздоровчої кампанії на базі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації було створено робочу групу щодо розробки єдиного підходу до надання дозвільних документів до початку роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Днями відбулось засідання робочої групи під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлани Абдурахманової.

На засіданні були присутні представники гуманітарної комісії Запорізької обласної ради, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України», ГУ ДСНС.

Світлана Абдурахманова проінформувала учасників заходу, що за результатами попереднього засідання, яке відбулося у листопаді 2019 року, з урахуванням зауважень було опрацьовано новий проєкт розпорядження «Про роботу комісії з обстеження готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку».

У цьому році на відповідність державним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей спеціальною комісією з проведення державної атестації закладів планується перевірити 11 дитячих установ. Серед них: «Одіссей», «Аст», «Дитячий оздоровчий табір «Морський», «Юність» «Лазурні далі» у смт Кирилівка Якимівського району; «Сонячний» у с. Богатир (Якимівський район); «Стріла» та «Весна» у с. Новопетрівка Бердянського району; «Морська хвиля» та «Сонячний» у м. Бердянськ; «Меотіда» у Приморському районі.

Нагадаємо, у минулому році перевірки на відповідність державним стандартам закладів оздоровлення та відпочинку дітей пройшли 11 установ.

Варто відзначити, що у цьому році запрацював Державний реєстр майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку, до якого вносяться відомості про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку (працюючі та непрацюючі) незалежно від форми власності, типу та підпорядкування.

Цього року на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують соціальної підтримки, в області виділено близько 30 млн грн. Планується оздоровити близько 78 тисяч дітей пільгових категорій регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей