Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область і провінція Чхунчхон-Пукто Республіки Корея – у пошуках співробітництва

4 березня 2009 - 13:50

Втретє за останні пів року відвідали корейські гості Запорізький край. На цей раз метою візиту делегації до Запоріжжя став пошук співробітництва у нових галузях.

- Економічна сила Південної Кореї – експорт, який через кризу впав удвічі. Тому нині ми шукаємо нові ринки збуту, – зазначив директор департаменту міжнародних зв’язків та торгівлі провінції Чхунчхон-Пукто Кенг Че Хо.

Заступник голови ОДА Олександр Сін вважає, що Україну може зацікавити співробітництво з Кореєю у галузі високих технологій, а також наукові розробки корейських вчених у сільському господарстві. При цьому Олександр Сін звернув увагу гостей на те, що у Запорізькому регіоні міцно розвинена аграрна галузь.

- Ми маємо 700 тисяч тонн зерна для експорту. Наскільки мені відомо, Корея використовує  15 млн. тонн імпортованого зерна, – повідомив Олександр Сін і саме з цього запропонував розпочати співпрацю між провінцією Чхунчхон-Пукто та Запорізькою областю.

Цікавились гості не тільки аграрним сектором нашого регіону, а й промисловим потенціалом, також обговорили перспективи розвитку туристичного бізнесу.

Під час перебування у Запоріжжі корейська делегація відвідає ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», ЗГЕС «Дніпрогес», ознайомиться з Запорізькою атомною електростанцією, а також роботою ДП «Агроспецсервіс» (с. Велика Знам’янка) і ТОВ АПК «Солоха» (м. Кам’янка-Дніпровська).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області