Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Криза не відміняє виконання державних і регіональних програм

4 березня 2009 - 14:40

Підсумки соціально-економічного розвитку регіону за 2008 рік і основні завдання на рік поточний розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації, яку провів голова ОДА Олександр Старух.

Про основні показники та тенденції розвитку області за минулий рік та пріоритетні завдання, які ставить перед собою виконавча влада на 2009 рік, доповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін.

На тлі посилення інфляційних процесів найбільш відчутними проявами кризи для жителів області у 2008 році стали зростання напруженості у сфері зайнятості та погіршення стану виплати заробітної плати.

Зрозуміло, що в умовах стрімкого розвитку подій у рамках реалізації традиційних заходів програми зайнятості зняти зростаючу напругу на ринку праці було важко. Але масового вивільнення працівників в області не допущено, йшлося у доповіді.

Зайнятість населення визначена найпершим пріоритетом у роботі обласної виконавчої влади і на 2009 рік. Особлива увага приділятиметься стану бюджетної галузі.

- Будемо жорстко контролювати не лише повну зайнятість, а й випадки, коли працівників бюджетної сфери переводять на половину чи чверть ставки або відправляють у вимушені відпустки без утримання, - зазначив при цьому Олександр Старух.

Поточний рік буде надзвичайно складним для Запорізької області, що вже продемонстрували отримані результати в економіці і соціальній сфері за січень-лютий.

Проте обласна державна адміністрація має чіткий план дій, спрямованих на подолання кризових явищ. Попри це, як зазначив доповідач, ніяка криза не звільняє від виконання державних і регіональних програм.

Члени колегії заслухали також доповідь начальника КРУ у Запорізькій області О. Карабанова про стан фінансової дисципліни в установах, які утримуються за кошти місцевих бюджетів.

Начальники управлінь облдержадміністрації – освіти і науки О. Вєрозубов і охорони здоров'я Н. Мотовиця (саме на адресу їх колективів було найбільше зауважень КРУ) зауважили, що всі порушення виникають через недосконалу законодавчу базу і слід вже звертатись щодо вирішення цього питанням до парламентарів та урядовців.

У порядку денному засідання обговорено також питання про підготовку регіону до весняно-польових робіт та допомогу аграріям з боку держави.

 

 

Управління у справах преси та інформації

(.rtf, 136Kb)
(.doc, 64Kb)
(.doc, 55Kb)

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market