Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вживає заходів щодо боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції

18 лютого 2020 - 10:22

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок провів робочу зустріч щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції.

Захід відбувся за участю першого заступника голови облдержадміністрації Івана Федорова, заступниці голови облдержадміністрації Марини Кудерчук, керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко, її заступника Андрія Матохнюка, начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи облдержадміністрації Олексія Караулова. Також до обговорення долучилися представники правоохоронних, контролюючих та інспекційних установ області.

У Запоріжжі, як і загалом по Україні, посилюють боротьбу з нелегальним обігом і виробництвом алкогольної продукції. Перших результатів Уряд очікує вже до 1 березня. Таке доручення дав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук головам облдержадміністрацій під час селекторної наради.

- Обіг нелегального алкоголю потрібно прибрати взагалі як явище, і воно повинно увійти в історію. По кожній точці необхідно відпрацювати, з’ясувати, звідки надходить і де виготовляється контрафакт. Основне завдання – не боротися з дрібними підприємцями, а виявити групи осіб, які незаконно виробляють та збувають алкоголь, заявив Віталій Туринок.

Як зазначив голова облдержадміністрації, в області вже створили робочу групу, до складу якої ввійшли правоохоронці, податківці, фахівці Держпродспоживслужби та Держпраці області, працівники прокуратури та СБУ.

Віталій Туринок підкреслив, що всі структури повинні працювати злагоджено, та доручив правоохоронним органам опрацювати кожну точку в Запорізькій області, де незаконно продають або виготовляють алкогольну продукцію.

У підсумку він наголосив, що головна мета не лише виявити та закрити нелегальні точки, а й зробити так, щоб їхня діяльність не відновилася.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн