Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають перевірки точок продажу нелегального алкоголю

20 лютого 2020 - 15:21

Відбулось засідання робочої групи з протидії нелегальному виробництву, обігу, реалізації алкогольної продукції та марок акцизного податку. Його провела заступниця голови облдержадміністрації Марина Кудерчук. Участь у заході взяли керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, представники правоохоронних, контролюючих та інспекційних установ області.

– Наша мета не статистику вести та обмінюватись папірцями, наша мета – припинити діяльність закладів, що ведуть торгівлю алкогольною продукцією без ліцензії. Заклади повинні або придбати ліцензію, або закритись. Усі структури повинні працювати злагоджено та відпрацювати кожну точку в Запорізькій області, де незаконно продають або виготовляють алкогольну продукцію, – зазначила Марина Кудерчук.

За даними Головного управління ДПС у Запорізькій області, у 2019 році податківці провели 479 перевірок на предмет не дотримання акцизного законодавства. У поточному році вже проведена 21 перевірка. Правоохоронні органи проводять постійні заходи із залученням фахівців Держпродспоживслужби.

За словами представників Національної поліції, найбільш проблемним є виявлення складів, де зберігається або виготовляється нелегальна продукція. Частіше на об’єктах продажу вилучається незначна кількість алкогольної продукції без ліцензії, а місце зберігання усього обсягу продукції залишається невідомим.

Зінаїда Бойко зазначила, що усі органи і структури мають відпрацьовувати надані Прем’єр-міністром доручення щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції.

Нагадаємо, з метою ефективного виявлення об’єктів нелегального виробництва та/або реалізації алкогольної продукції, можна телефонувати або писати до обласної державної адміністрації та повідомляти виявлені факти ймовірного продажу/виробництва фальсифікованого алкоголю (із зазначенням адреси та назви об’єкта). Електронна адреса: dert@zoda.gov.ua або за телефонами: (061) 239 04 55, (061) 239 05 83, (061) 239 07 51.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни