Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають перевірки точок продажу нелегального алкоголю

20 лютого 2020 - 15:21

Відбулось засідання робочої групи з протидії нелегальному виробництву, обігу, реалізації алкогольної продукції та марок акцизного податку. Його провела заступниця голови облдержадміністрації Марина Кудерчук. Участь у заході взяли керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, представники правоохоронних, контролюючих та інспекційних установ області.

– Наша мета не статистику вести та обмінюватись папірцями, наша мета – припинити діяльність закладів, що ведуть торгівлю алкогольною продукцією без ліцензії. Заклади повинні або придбати ліцензію, або закритись. Усі структури повинні працювати злагоджено та відпрацювати кожну точку в Запорізькій області, де незаконно продають або виготовляють алкогольну продукцію, – зазначила Марина Кудерчук.

За даними Головного управління ДПС у Запорізькій області, у 2019 році податківці провели 479 перевірок на предмет не дотримання акцизного законодавства. У поточному році вже проведена 21 перевірка. Правоохоронні органи проводять постійні заходи із залученням фахівців Держпродспоживслужби.

За словами представників Національної поліції, найбільш проблемним є виявлення складів, де зберігається або виготовляється нелегальна продукція. Частіше на об’єктах продажу вилучається незначна кількість алкогольної продукції без ліцензії, а місце зберігання усього обсягу продукції залишається невідомим.

Зінаїда Бойко зазначила, що усі органи і структури мають відпрацьовувати надані Прем’єр-міністром доручення щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції.

Нагадаємо, з метою ефективного виявлення об’єктів нелегального виробництва та/або реалізації алкогольної продукції, можна телефонувати або писати до обласної державної адміністрації та повідомляти виявлені факти ймовірного продажу/виробництва фальсифікованого алкоголю (із зазначенням адреси та назви об’єкта). Електронна адреса: dert@zoda.gov.ua або за телефонами: (061) 239 04 55, (061) 239 05 83, (061) 239 07 51.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області