Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти пільгових категорій отримують путівки на оздоровлення та відпочинок

27 лютого 2020 - 11:34

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розпочато роботу щодо організації направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, на оздоровлення та відпочинок до Міжнародного дитячого центру «Артек» (м. Київ) та українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса) бюджетним коштом.

У зазначених дитячих центрах стартувала І зміна 2020 року, на яку направлено 65 дітей Запорізької області. На І тематичну зміну «Батьківщина починається з мене» до МДЦ «Артек» направлено 34 дитини пільгових категорій: 6 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 4 дітей з інвалідністю, 3 – з малозабезпечених сімей; 21 дитина з багатодітних сімей.

Метою І зміни «Батьківщина починається з мене» у МДЦ «Артек» є формування у дітей ціннісних орієнтирів та громадянської самосвідомості на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення, творення власної держави, соборності та державності.

На І тематичну зміну «Ми – різні, ми – рівні» до УДЦ «Молода гвардія» направлено 31 дитину пільгових категорій, серед яких 1 дитина з категорії дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування; 1 дитина з категорії дітей, один із батьків, яких загинув в районі збройного конфлікту на території Донецької та Луганської обл.; 28 дітей з багатодітних сімей; 1 дитина з малозабезпеченої сім’ї.

Метою І зміни «Ми – різні, ми – рівні» в УДЦ «Молода гвардія» є формування у дітей основ знань про права і свободи людини в суспільстві та розвиток правової культури.

Нагадуємо, згідно з чинним законодавством діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, мають право на отримання путівки за місцем постійного проживання. Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, можуть отримати путівку за місцем фактичного проживання.

Для того, щоб отримати путівку, батькам або іншим законним представникам таких дітей необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування.

Для забезпечення путівками дітей, які навчаються у закладах загальної середньої освіти м. Запоріжжя, їх батькам або іншим законним представникам необхідно оформити заяву на отримання пільгової путівки для дитини у закладі освіти або звернутись до територіального відділу освіти.

Загальні умови для отримання путівок до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія»:

  • відсутність протипоказань за станом здоров’я;
  • наявність карти щеплень;
  • отримання пільгової путівки  на оздоровлення та відпочинок бюджетним коштом один раз на рік;
  • вікова категорія: від 7 до 18 років.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області