Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Автомобільний транспорт: економічні аргументи мають переважити емоції

18 березня 2009 - 14:01

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів нараду щодо безперебійної роботи автомобільних перевізників за участю першого заступника голови обласної ради Олександра Клепкова, міського голови Запоріжжя Євгена Карташова, податківців, банкірів, представників промислових підприємств.

Проблема автоперевізників нині набула загальнодержавного масштабу. В кризових умовах автотранспортні підприємства множать свої збитки через відсутність обігових коштів, а відтак неспроможні вчасно виплачувати своїм працівникам заробітну плату, повертати кредити за раніше придбані автомобілі.

- Прикро, що, як кажуть, масла в огонь підливають ще і деякі запорізькі промислові підприємства, залучаючи автоперевізників з інших регіонів і навіть країн для відправки власних вантажів. Тут варто говорити про регіональний патріотизм, про економічну доцільність, адже податки чужі перевізники платять в чужий бюджет, - зазначив О. Бережний, підтримуючи вимоги запорізьких автомобілістів, які стосуються саме питання їхньої завантаженості роботою.

Крім цього перевізники просять податківців не затримувати розрахунки з повернення ПДВ, банкірів – з розумінням ставитись до своїх кредиторів, адже вони не винні у тому, що валютний курс нестабільний, бізнесменів – вчасно розраховуватись за надані послуги.

80% цих вимог, за словами Олександра Бережного, відносяться до компетенції держави. Решту, що у компетенції облдержадміністрації, виконавча влада ніколи не ігнорувала.

Так, проблемні питання міжнародних автомобільних перевізників включені до о бласного плану антикризових заходів. Розроблена облдержадміністрацією Програма розвитку автомобільного транспорту в Запорізькій області на 2008-2012 роки і прийнята обласною також містить заходи щодо забезпечення стабільної роботи автоперевізників-міжнародників.

З метою створення умов для оновлення рухомого складу вітчизняними підприємствами автотранспортного комплексу та вирішення інших проблемних питань облдержадміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України за допомогою у сприянні встановлення податкових пільг автоперевізникам, повернення до нульової ставки ПДВ при оподаткуванні операцій з вантажних автоперевезень у міжнародному сполученні територі єю України. У відповідь М іністерств о транспорту і зв'язку України повідомило, що ними вже зроблено подання до Верховної Ради України законопроектів з порушених облдержадміністрацією питань.

В раховуючи скарги та вимоги об'єднань перевізників, у тому числі і р егіональної ради АсМАП, після підвищення розмірів штрафів за порушення правил безпеки руху створена обласна робоча група з залученням представників автоперевізників та органів ДАІ.

За результатами наради також поставлено завдання перед Запорізькою міською радою, Державтоінспекцією, Головавтотрансінспекцією, Запорізьким відділенням Придніпровської залізниці щодо вирішення проблемних питань діяльності автотранспорту за належністю щодо покращення експлуатаційного стану переїздів, облаштування доріг засобами регулювання руху, спрощення отримання дозвільних документів.

- Проблеми автоперевізників під час одного засідання не вирішити, але економічні аргументи мають переважити емоції і допомогти їх вирішенню, - наголосив, підбиваючи підсумки, О. Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців