Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Систему пасажирських перевезень залізничним транспортом у Запорізькій області очікує масштабна модернізація

6 березня 2020 - 11:50

У Дніпропетровській облдержадміністрації відбулась нарада з питання модернізації регіональних пасажирських перевезень залізничним транспортом у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Захід відбувся за участю заступника голови Запорізької облдержадміністрації Андрія Антонова, фахівців Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Європейського Інвестиційного Банку, АТ «Укрзалізниця», регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та інших.

 Міністерство інфраструктури України, Дніпропетровська та Запорізька облдержадміністрації спільно з АТ «Укрзалізниця», відповідно до плану заходів з реформування залізничного транспорту, відповідальні за виконання заходу із запровадження експериментального проєкту з модернізації регіональних пасажирських послуг. Зокрема, це запровадження контрактів на суспільно важливі послуги з перевезення у Дніпропетровській та Запорізькій областях в рамках технічної допомоги Європейського інвестиційного банку.

Наприкінці 2019 року було завершено техніко-економічне обґрунтування пілотного проєкту, що рекомендує залучення нових поїздів, оскільки існуючі вже значно зношені та ряд інших заходів стосовно оптимізації перевезень пасажирів залізничним транспортом (скорочення зупинок, збільшення швидкості поїздів тощо).

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов наголосив на важливості зазначеного пілотного проєкту для регіону та звернув увагу на ряд проблемних питань, які необхідно вирішувати комплексно. Також Андрій Антонов повідомив про майбутні кроки облдержадміністрації в роботі у відповідному напрямку, зокрема опрацювання питання реалізації зазначеного проєкту з окремими органами місцевого самоврядування.

Представник Європейського інвестиційного банку Іштван Хайнцінгер повідомив про наявність ресурсів, досвіду для подібних проєктів та наголосив на необхідності продовжувати співпрацю.

Директор регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Микола Кужавський підкреслив важливість цього проєкту для залізничної системи України, на його думку реалізація проєкту дасть змогу підняти рівень обслуговування пасажирів залізничним транспортом до сучасних стандартів.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області