Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці пропонують вдосконалення тендерного законодавства

18 березня 2009 - 14:05

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Сіна відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з перевірки додержання законодавства у сфері державних закупівель за участю представників обласних органів Державної податкової адміністрації, Служби безпеки, Контрольно-ревізійного управління, Антимонопольного комітету, а також Запорізького міськвиконкому та лікувальних закладів області.

Серед інших поточних питань на засіданні обговорювались проблеми, пов'язані з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості», яким, зокрема, передбачено, що закупівля товарів, робіт і послуг за державні кошти здійснюється у вітчизняних виробників, крім товарів, які не виробляються в Україні.

Одна з проблем дотримання цієї норми є те, що через відсутність на територіях безпосередніх виробників або у зв'язку з необхідністю щоденної доставки невеликих партій товару, участь у торгах беруть не лише виробники, а їх дистриб'ютори та агенти.

Також на теперішній час не затверджено перелік документів, які мають надаватися потенційними учасниками торгів для підтвердження статусу вітчизняного виробника, а також порядок отримання інформації щодо відсутності виробництва на території України.

З огляду на це було прийнято рішення про підготовку роз'яснення міжвідомчої робочої групи щодо реалізації на практиці вищезазначеної норми законодавства.

Крім того, члени міжвідомчої робочої групи вирішили підготувати лист до Міністерства економіки України з пропозиціями про внесення змін у законодавство, а саме: запропонувати застосовувати вимогу Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості» щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти лише у вітчизняних виробників тільки для тих закупівель, які здійснюються на тендерній основі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»