Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконання обласного бюджету забезпечує життєздатність соціальних програм

19 березня 2009 - 14:16

Загалом показники 2008 року заступник голови ОДА Олександр Сін визначив як позитивні, хоча зниження темпів економічного розвитку області наприкінці минулого року негативно позначилося на обсягах надходжень до бюджетів усіх рівнів. Торік вони склали 8266,8 млн. грн., що на 58,4 % більше, ніж у 2007 році.

Обсяги надходжень до загального фонду обласного бюджету склали 580,9 млн. грн.

Прогнозні показники Міністерства фінансів щодо виконання загального фонду місцевих бюджетів області у 2008 перевиконані на 10,7 %. Надходження зросли на 43,5 млн. грн. Як зазначалося, б ільшість територій виконали план , затверджений місцевими радами. Із 320 сільських та селищних бюджетів не виконані тільки 21, а також по містах Мелітопол ь і Токмак.

Виконання доходної частини обласного бюджету дало можливість про фінансувати затверджені у регіоні заходи та соціальні програми на належному рівні . Таким чином, за рахунок коштів обласного бюджету утримувалося 169 бюджетних установ, виділялися кошти на реалізацію заходів 47 отримувачам бюджетних коштів.

Значно допомогла вирішити місцеві проблеми дотація вирівнювання, яка у сумі 228,1 млн. грн. надійшла з державного бюджету до обласного. Крім того, вагомим внеском стало отримання областю цільових субвенцій у розмірі 857,5 млн. грн.

Видатки загального фонду обласного бюджету за 2008 рік (без урахування субвенцій з державного бюджету та дотації на вирівнювання) склали 835,7 млн. грн.. З них на освіту було спрямовано 272,7 млн. грн., на охорону здоров'я – 337,9 млн. грн., соціальний захист та соціальне забезпечення – 86 млн. грн., культуру і мистецтво – 33,4 млн. грн., фізичну культуру і спорт – 16,9 млн. грн., трансферти територіям – 16,2 млн. грн. Сума на виплату зарплат працівникам бюджетних установ склала 396,8 млн. грн.

- За рахунок трансфертів у містах Мелітополь і Токмак, а також у Якимівському районі торік бюджетники отримували вчасно і 100-відсотково заробітну плату, - зазначив Олександр Сін.

Також 32,9 млн. грн. з обласного бюджету направлено на будівництво та реконструкцію об'єктів соціально-культурної сфери, будівництво об'єктів газопостачання, водопостачання та водовідведення, об'єктів житлово-комунального призначення, завершення обсягів незавершеного будівництва життєво важливих об'єктів з високим рівнем готовності. На реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування за звітний рік витрачено 24,4 млн. грн. Природоохоронні заходи у 2008 році профінансовано у сумі 23,4 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 426Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович