Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі митники відкриті до розмови

20 березня 2009 - 11:52

Запорізькою митницею постійно вживаються заходи щодо виявлення, попередження та припинення фактів корупції та інших противоправних дій серед особового складу митниці, забезпечення внутрішнього контролю за станом оперативно-службової діяльності підрозділів митниці та здійснення профілактичних заходів, спрямованих на попередження правопорушень з боку посадових осіб митниці.

У 2008 році в митниці проведено 2 службових розслідування та 10 службових перевірок. За ініціативи митниці до правоохоронних органів за встановленими фактами було направлено 2 інформування про можливі ознаки вчинення працівниками митниці злочинів або корупційних діянь. Здійснено 71 перевірку структурних підрозділів митниці та проведено 36 контрольних заходів.

За результатами проведених перевірок були виявлені порушення адміністративного законодавства, а в деяких випадках - конституційного права громадян, а також порушення виконавської дисципліни.

Разом з тим у звітному періоді по відношенню до співробітників митниці не було зафіксовано жодної кримінальної справи та жодного протоколу про корупцію.

На "телефон довіри" Запорізької митниці від юридичних осіб надійшло 2 повідомлення про порушення з боку працівників митниці. При перевірці цих повідомлень надана інформація не підтвердилась, оскільки виникла через незнання митного законодавства суб'єктами ЗЕД.

З метою оцінки ефективності роботи митниці, виявлення та попередження можливих корупційних діянь та інших зловживань з боку своїх працівників щокварталу проводилось експрес-опитування громадян, перевізників, представників суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, а також декларантів після проходження ними процедур митного контролю й митного оформлення у зоні діяльності митниці.

Нагадуємо « телефон довіри» Запорізької митниці 8-061- 217-05-36, за яким громадяни можуть надати будь-яку інформацію, пропозиції, зауваження стосовно роботи Запорізької митниці, з режимом роботи протягом робочого тижня з 9 00 -17 00 , у позаробочий час – у режимі “автовідповідач”.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович