Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За інформацією обласного лабораторного центру наразі в Запорізькій області не виявлено жодного випадку захворювання коронавірусом

13 березня 2020 - 13:41

За участю заступника директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександра Мащака відбувся брифінг щодо ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу.

За словами Олександра Мащака, якщо оцінювати стан захворюваності в цілому, на ранок 13 березня у світі зареєстровано 128 тис. 343 випадки захворювання, вилікувано − 68 тис. 324 людини. Найбільші показники приросту захворюваності зафіксовано за межами Китаю. Так, в Італії за добу кількість інфікованих збільшилася на 2 тис. 651 випадок, в Іспанії − на 869, у Франції − на 595 випадків.

− Змінилася статистика захворюваності коронавірусною інфекцією в цілому і по Україні. Станом на сьогодні в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки захворювання коронавірусною інфекцією, серед яких 2 − у Чернівецькій області та 1 − в Житомирській. Всього з початку поточного року в Центр громадського здоров'я МОЗ України надійшло 47 повідомлень про підозру на цю інфекцію, 3 з яких підтверджено лабораторно, 1 − в стадії дослідження, інші показали негативний результат. Серед негативних досліджень також був 1 матеріал від мешканки Запорізької області. Нині під підозрою знаходиться ще 1 випадок в області, матеріали для аналізу вже передано до Києва, − пояснив заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру.

Нагадуємо, 10 березня в акваторії Бердянського морського порту зайшло вантажне судно, у 2 членів екіпажу було виявлено ознаки респіраторної інфекції. Як пояснив Олександр Мащак, екіпаж було ізольовано, а сьогодні завершилося дослідження матеріалів − віруси не було виявлено. Також він підкреслив, що щодня проводяться оцінка та опитування з метою виявлення підозрілих випадків на захворювання коронавірусом.

− Ми не виключаємо, що можливий ще 1 підозрілий випадок в Кам'янсько-Дніпровському районі Запорізької області. Матеріали вже доставлено, буде проведено дослідження, тому робити висновки поки рано. На сьогодні ця людина госпіталізована в інфекційну лікарню Енергодара, − підсумував заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика