Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За інформацією обласного лабораторного центру наразі в Запорізькій області не виявлено жодного випадку захворювання коронавірусом

13 березня 2020 - 13:41

За участю заступника директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександра Мащака відбувся брифінг щодо ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу.

За словами Олександра Мащака, якщо оцінювати стан захворюваності в цілому, на ранок 13 березня у світі зареєстровано 128 тис. 343 випадки захворювання, вилікувано − 68 тис. 324 людини. Найбільші показники приросту захворюваності зафіксовано за межами Китаю. Так, в Італії за добу кількість інфікованих збільшилася на 2 тис. 651 випадок, в Іспанії − на 869, у Франції − на 595 випадків.

− Змінилася статистика захворюваності коронавірусною інфекцією в цілому і по Україні. Станом на сьогодні в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки захворювання коронавірусною інфекцією, серед яких 2 − у Чернівецькій області та 1 − в Житомирській. Всього з початку поточного року в Центр громадського здоров'я МОЗ України надійшло 47 повідомлень про підозру на цю інфекцію, 3 з яких підтверджено лабораторно, 1 − в стадії дослідження, інші показали негативний результат. Серед негативних досліджень також був 1 матеріал від мешканки Запорізької області. Нині під підозрою знаходиться ще 1 випадок в області, матеріали для аналізу вже передано до Києва, − пояснив заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру.

Нагадуємо, 10 березня в акваторії Бердянського морського порту зайшло вантажне судно, у 2 членів екіпажу було виявлено ознаки респіраторної інфекції. Як пояснив Олександр Мащак, екіпаж було ізольовано, а сьогодні завершилося дослідження матеріалів − віруси не було виявлено. Також він підкреслив, що щодня проводяться оцінка та опитування з метою виявлення підозрілих випадків на захворювання коронавірусом.

− Ми не виключаємо, що можливий ще 1 підозрілий випадок в Кам'янсько-Дніпровському районі Запорізької області. Матеріали вже доставлено, буде проведено дослідження, тому робити висновки поки рано. На сьогодні ця людина госпіталізована в інфекційну лікарню Енергодара, − підсумував заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни