Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області не підтверджено жодної підозри на коронавірус COVID-19

20 березня 2020 - 11:41

На ранок 20 березня у світі зареєстровано 244 518 випадків захворювання COVID-19, з них 86025 осіб одужали. Хвороба розповсюдилась на 160 країн. На території Європейського регіону зареєстровано 85 493 випадки захворювання, найбільше – в Італії, Іспанії, Німеччині, Франції – 10 968.

В Україні за останню добу зареєстровано 10 лабораторно підтверджених випадків на коронавірусну інфекцію. У Чернівецькій області – п’ять випадків, Дніпропетровській – два, по одному в м. Київ та у Житомирській та Івано-Франківській областях. В Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом. За даними МОЗ України, пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19.

Таким чином, усього на ранок 20 березня зареєстровано 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у українців. Усі захворілі або приїхали із-за кордону протягом 14 днів від моменту захворювання, або контактували із раніше захворілими на коронавірусну інфекцію.

Упродовж 19 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 56 підозр на COVID-19. Усього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 316 повідомлень про підозру на COVID-19: 21 підтверджено, 251 результат негативний, 44 зразків досліджують. Ще п’ять випадків підтверджені лабораторно регіональними вірусологічними лабораторіями.

Вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ досліджує зразки не тільки людей із підозрою інфікування, а і визначених контактних осіб. Загалом досліджено понад 700 зразків.

Епідемічна ситуація з коронавірусною інфекцією в Запорізькій області благополучна.

За інформацією Запорізького лабораторного центру МОЗ України, за станом на ранок 20 березня не зареєстровано жодного підтвердженого випадку захворювання на COVID-19. Протягом останньої доби встановлена підозра на COVID-19 ще трьом мешканцям області. Таким чином, в області зареєстровано дев’ять підозрілих випадків, в двох із них діагноз не підтвердився, по чотирьом іншим випадкам матеріали знаходяться на дослідженні у вірусологічній референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Усі хворі госпіталізовані, їм надається необхідна медична допомога.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області