Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області не підтверджено жодної підозри на коронавірус COVID-19

20 березня 2020 - 11:41

На ранок 20 березня у світі зареєстровано 244 518 випадків захворювання COVID-19, з них 86025 осіб одужали. Хвороба розповсюдилась на 160 країн. На території Європейського регіону зареєстровано 85 493 випадки захворювання, найбільше – в Італії, Іспанії, Німеччині, Франції – 10 968.

В Україні за останню добу зареєстровано 10 лабораторно підтверджених випадків на коронавірусну інфекцію. У Чернівецькій області – п’ять випадків, Дніпропетровській – два, по одному в м. Київ та у Житомирській та Івано-Франківській областях. В Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом. За даними МОЗ України, пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19.

Таким чином, усього на ранок 20 березня зареєстровано 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у українців. Усі захворілі або приїхали із-за кордону протягом 14 днів від моменту захворювання, або контактували із раніше захворілими на коронавірусну інфекцію.

Упродовж 19 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 56 підозр на COVID-19. Усього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 316 повідомлень про підозру на COVID-19: 21 підтверджено, 251 результат негативний, 44 зразків досліджують. Ще п’ять випадків підтверджені лабораторно регіональними вірусологічними лабораторіями.

Вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ досліджує зразки не тільки людей із підозрою інфікування, а і визначених контактних осіб. Загалом досліджено понад 700 зразків.

Епідемічна ситуація з коронавірусною інфекцією в Запорізькій області благополучна.

За інформацією Запорізького лабораторного центру МОЗ України, за станом на ранок 20 березня не зареєстровано жодного підтвердженого випадку захворювання на COVID-19. Протягом останньої доби встановлена підозра на COVID-19 ще трьом мешканцям області. Таким чином, в області зареєстровано дев’ять підозрілих випадків, в двох із них діагноз не підтвердився, по чотирьом іншим випадкам матеріали знаходяться на дослідженні у вірусологічній референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Усі хворі госпіталізовані, їм надається необхідна медична допомога.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області