Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Педагоги проходять спеціальні курси дистанційного навчання на час карантину

25 березня 2020 - 17:10

foto

Карантин через коронавірус - це виклик для всіх освітян. Вчителі разом із батьками та дітьми опинились у ситуації без чітких інструкцій, а також сам на сам із ключовим питанням - як організувати процес дистанційного навчання.  

Міністерство цифрової трансформації України презентувало оглядовий онлайн-курс сервісів дистанційного навчання для освітян. Онлайн-курс доступний на платформі Дія.Цифрова освіта.

Оглядовий курс розроблений і створений за 72 години. Онлайн-курс містить 6 відеороликів.

За добу для навчання на онлайн-курсі вже зареєстровано більше 6000 педагогів, з яких майже 5000 повністю пройшли курс і отримали електронні сертифікати.   

Перед створенням курсу, Мінцифри зібрали зворотний зв'язок від українців про те, як відбувається дистанційне навчання у їхніх дітей. Опитування показало, що низка шкіл і педагогів змогли системно організувати процес, натомість більшість шкіл виявилися не готові до швидкої цифрової трансформації. 

Оглядовий освітній серіал для вчителів відкриває нові можливості для розвитку дистанційної освіти в Україні. Тому що онлайн-інструменти і сервіси будуть актуальними не тільки під час карантину, але й після нього. 

Головна «ведуча» освітнього серіалу – Олена Северенчук, директорка з розвитку Ukrainian Global School, радниця заступника Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. 

Також в освітньому серіалі взяли участь педагоги та експерти, які користуються різними сервісами дистанційного навчання. 

В освітньому серіалі йдеться про алгоритми та комунікацію вчителів і учнів на період дистанційного навчання, а також набір сервісів і специфіку їх використання для вчителів, зокрема: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та інші.

Портал Дія.Цифрова освіта - це проєкт Президента України, що втілює Міністерство цифрової трансформації в рамках свої мети: навчити 6 млн громадян цифровим навичкам за 3 роки. Крім курсу «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів», на порталі безкоштовні освітні серіали: базові цифрові навички, цифрова грамотність для вчителів, серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті», «Смартфон для батьків». Щомісяця на порталі з'являється новий освітній серіал.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області