Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Умови безперешкодного доступу для інвалідів покращуються

27 березня 2009 - 11:03

В облдержадміністрації відбулося засідання обласного комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На заході інформувалося, що засобами безперешкодного доступу для людей з обмеженими фізичними можливостями протягом 2008 року в області було обладнано майже 500 будівель, з них 67 у Запорізькому районі, Токмацькому – 59, Приазовському – 53, Куйбишевському – 49, Бердянському – 44.

Цього року заплановано обладнати 319 об'єктів житлового та громадського призначення у містах Запоріжжя, Енергодар, Приазовськ, Бердянськ.

Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури ОДА розроблена Програма розвитку автомобільного транспорту на 2008-2012 роки, яка передбачає створення сприятливих умов для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

У Запоріжжі для обслуговування так званих специфічних пасажирів вже використовуються 11 тролейбусів з низькою підлогою та обладнаних підйомником для переміщення інвалідів на візках. Містом курсують також 6 автобусів з низькою підлогою, 2 з яких мають відкидний пандус.

Після обстеження представниками місцевої виконавчої влади умов доступу інвалідів до залізничних станцій та вокзалів виявлено недоліки на об'єктах в обласному центрі, у містах Токмак та Енергодар, у Мелітопольському, Пологівському, Василівському районах. Серед основних недоліків – невідповідність пандусів вимогам будівельних нормативів.

Як зазначалося на засіданні комітету, найближчим часом планується побудувати пандуси на залізничних станціях Запоріжжя-1, у Вільнянську, Оріхові, Тавричеську, Канкринівці.

На сьогодні у населених пунктах області 43 пішохідні переходи обладнано світлофорами зі звуковими пристроями, але цього недостатньо. Тому перед органами місцевої виконавчої влади та самоврядування стоїть завдання продовжити роботу з обладнання світлофорів пристроями зі спеціальними звуковими сигналами для створення безпечних умов руху людей з вадами зору. Також треба облаштувати пішохідні переходи пологим з'їздом для тих, хто пересувається на інвалідних візках.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.