Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Умови безперешкодного доступу для інвалідів покращуються

27 березня 2009 - 11:03

В облдержадміністрації відбулося засідання обласного комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На заході інформувалося, що засобами безперешкодного доступу для людей з обмеженими фізичними можливостями протягом 2008 року в області було обладнано майже 500 будівель, з них 67 у Запорізькому районі, Токмацькому – 59, Приазовському – 53, Куйбишевському – 49, Бердянському – 44.

Цього року заплановано обладнати 319 об'єктів житлового та громадського призначення у містах Запоріжжя, Енергодар, Приазовськ, Бердянськ.

Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури ОДА розроблена Програма розвитку автомобільного транспорту на 2008-2012 роки, яка передбачає створення сприятливих умов для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

У Запоріжжі для обслуговування так званих специфічних пасажирів вже використовуються 11 тролейбусів з низькою підлогою та обладнаних підйомником для переміщення інвалідів на візках. Містом курсують також 6 автобусів з низькою підлогою, 2 з яких мають відкидний пандус.

Після обстеження представниками місцевої виконавчої влади умов доступу інвалідів до залізничних станцій та вокзалів виявлено недоліки на об'єктах в обласному центрі, у містах Токмак та Енергодар, у Мелітопольському, Пологівському, Василівському районах. Серед основних недоліків – невідповідність пандусів вимогам будівельних нормативів.

Як зазначалося на засіданні комітету, найближчим часом планується побудувати пандуси на залізничних станціях Запоріжжя-1, у Вільнянську, Оріхові, Тавричеську, Канкринівці.

На сьогодні у населених пунктах області 43 пішохідні переходи обладнано світлофорами зі звуковими пристроями, але цього недостатньо. Тому перед органами місцевої виконавчої влади та самоврядування стоїть завдання продовжити роботу з обладнання світлофорів пристроями зі спеціальними звуковими сигналами для створення безпечних умов руху людей з вадами зору. Також треба облаштувати пішохідні переходи пологим з'їздом для тих, хто пересувається на інвалідних візках.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області