Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Влада має забути слова «ми не можемо»

27 березня 2009 - 13:31

В облдержадміністрації відбулася чергова селекторна нарада з питань життєдіяльності та розвитку територій під головуванням керівника обласної виконавчої влади Олександра Старуха.

Учасники наради розглянули питання про проект регіональної програми розвитку дорожнього господарства на 2009 рік, що передбачає виділення з обласного бюджету коштів на ремонти та утримання доріг на територіях області. Наразі в облдержадміністрації триває робота з укладання реєстру автомобільних комунальних доріг.

Адже виявляється, що й досі по області наявні «безхазяйні» дороги, на які немає документів на право власності. За інформацією головного управління економіки такі проблеми є у Василівському, Запорізькому, Приазовському районах, а також у містах Запоріжжя та Бердянськ. Між тим належність доріг до комунальної власності є обов'язковою умовою фінансування з обласного бюджету витрат на їх ремонт та утримання.

Як пояснили керівники територій, вони не можуть зібрати всі необхідні дані через їх відсутність у представників місцевого самоврядування. Проте подібний аргумент голову облдержадміністрації не переконав.

- Сьогодні влада має забути слова «ми не можемо». Якщо у межах власної компетенції проблему вирішити неможливо, не сидіть склавши руки – звертайтесь до облдержадміністрації, виходьте з відповідними пропозиціями, - закликав Олександр Старух учасників наради.

Очільник області поставив завдання укласти перелік всіх проблемних доріг, де відсутні документи на право власності, проаналізувати причини та найближчим часом вирішити питання про прийняття їх у комунальну власність. Також керівники територій до 30 березня мають обрахувати суму коштів, що протягом останніх 5 років була виділена на ремонт доріг, зробити їх реєстр за значенням (державні, обласні, місцеві), проаналізувати їх завантаженість транспортом. За словами Олександра Старуха, для того, щоб розпочати реалізацію програми розвитку дорожнього господарства, треба чітко розуміти сьогоднішній стан речей у галузі.

- Там, де ця робота не буде проведена, не буде й фінансування на ремонт доріг з обласного бюджету, - попередив він представників виконавчої влади на місцях.

Олександр Старух поінформував учасників наради про Указ Президента України щодо проведення весняних толок.

Керівник регіону доручив головам райдержадміністрацій вивчити ситуацію на місцях, визначити проблемні ділянки та належним чином організувати роботу з благоустрою та озеленення очолюваних ними територій. На Запоріжжі перший такий суботник відбудеться вже завтра - на острові Хортиця.

Під час наради керівники управлінь облдержадміністрації також відповіли на запитання представників місцевої виконавчої влади стосовно земельних відносин, сільського господарства та тарифів на комунальні послуги.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів