Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Україну прибув літак із гуманітарною допомогою з Китаю

1 квітня 2020 - 13:17

Сьогодні, 1 квітня, у Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (Київ) прилетів літак із гуманітарною допомогою з Китаю для України з медичними наборами, які наразі є критично важливими для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19 в державі. 

Про цю гуманітарну допомогу домовилися під час телемосту між двома державами, який відбувся 24 березня в посольстві Китайської Народної Республіки в Україні. 

У рамках допомоги Україною отримано набори для виявлення РНК-номінального коронавірусу COVID-19, медичні одноразові засоби захисту (костюми, хірургічні рукавиці, бахіли), медичні захисні окуляри, інфрачервоні термометри.

- Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб допомогти Україні в цей складний період боротьби зі світовою пандемію, яка, на жаль, не лишила осторонь і Україну. Сьогодні ми надаємо гуманітарну допомогу із медичними наборами. Але не менш важливими є наша допомога із досвідом та знаннями щодо методів  попередження і лікування нового вірусу, якими можемо поділитися з українськими медичними працівниками, - наголосив під час офіційної процедури передачі вантажу Надзвичайний та Уповноважений Посол КНР в Україні пан Фань Сяньжун.

Також пан Посол зазначив, що Україна прийняла вірне рішення щодо запровадження карантинних заходів в державі на упередження, не чекаючи стрімкого розповсюдження хвороби. 

- Співпраця з провідними  китайськими лікарями та українськими медичними працівниками та вірусологами щодо профілактики та лікування COVID-19, а також щодо організації надання допомоги та захисту персоналу під час подолання епідемії цієї нової хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, продовжується. Для нас дуже важливою є підтримка з боку КНР, оскільки завдяки отриманому досвіду ми маємо можливість не займатися винайденням роверу, а швидко застосовувати перевірені методи, - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос під час отримання гуманітарної допомоги. 

Підписали угоду про передачу гуманітарної допомоги радник з торгово-економічних питань Посольства КНР в Україні пан Лю Цзюнь та директор ДП "Укрвакцина" Станіслав Трут.

 

За матеріалами МОЗ

 

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору