Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці зашумлять молоді гаї

30 березня 2009 - 11:41

У Запорізькій області розпочалися весняні толоки. Лише в обласному центрі у суботу близько тисячі осіб прибирали та озеленяли територію Національного заповідника «острів Хортиця». Участь у суботнику взяли і голова облдержадміністрації Олександр Старух, його заступники Микола Фролов, Олександр Бережний, Геннадій Фукс та Роман Дригинич, керівники управлінь та структурних підрозділів ОДА, силових структур, працівники медичних закладів і організацій Червоного Хреста, студенти та учні.

Подібні заходи  проходять по всій області на виконання Указу Президента України, згідно з яким у березні – квітні по всій країні мають бути проведені весняні толоки з озеленення та благоустрою міст і сіл. Відповідне розпорядження підписав і голова Запорізької облдержадміністрації.

Особливу увагу обласна виконавча влада вирішила приділити благоустрою острова Хортиця. Так, під час цього суботника лише на одній з ділянок, де проводилися  роботи - на території колишнього селища Виноградарів поблизу плавневої зони  висаджено  близько 300 саджанців лип та дубів.

– Сьогодні ми внесли свою лепту в оновлення та відродження української святині – острова Хортиці, – зазначив Олександр Старух. – Скоро на місці колишнього занедбаного пустиря  зашумлять гаї.

Загалом проведення весняних толок передбачає впорядкування прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів, інших об'єктів масового перебування та відпочинку населення, а також створення нових дитячих та спортивних майданчиків.

- Ми маємо навести лад там, де живемо, де відпочиваємо – на подвір’ї, на вулицях та бульварах, у парках та скверах, – закликав очільник області запоріжців долучитися до доброї справи. – Адже наше місто, наша область – наш спільний дім.

Ще одним важливим напрямком роботи, наголосив Олександр  Старух, має стати наведення ладу на кладовищах, меморіальних комплексах, впорядкування місць масового захоронення  солдатів, загиблих у часи Великої Вітчизняної війни.

Суботники по області триватимуть протягом всього квітня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області