Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники різних конфесій звертаються до запоріжців із проханням відзначити Великдень вдома

9 квітня 2020 - 14:38

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок та представники різних конфесій регіону провели прес-конференцію та звернулись до мешканців області напередодні Великодніх свят.

– У світі триває боротьба з пандемією, спричиненою коронавірусною інфекцією. На жаль, нашу країну не оминула ця хвороба. Вона шириться нашою землею. Я звертаюсь до усіх громадян нашої області: дотримуйтесь правил карантину, подбайте про себе і своє здоров’я, своїх рідних і близьких. Наше завдання – зберегти кожне життя. Коли завершиться цей карантин, нас чекає багато роботи, що пов’язана із розбудовою країни. Сьогодні я не один. Представники усіх конфесій області підтримують запроваджену ініціативу. Ми всі разом, ми всі стоїмо пліч-о-пліч. Ми разом зможемо подолати цю хворобу. Святкуємо Великдень вдома!, – звернувся до жителів області Віталій Туринок. 

Генеральний вікарій, єпископ Харьківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Ян Собіло закликав вірян, не переживайте, освячена паска чи ні. Молитва освячує. Давайте влаштуємо в наших домах маленьку церкву. Моліться і ваша оселя буде благословенна. І це може бути найкраще свято Христового воскресіння у вашому житті. Ви могли бути добрими християнами у церкві, а тепер будьте такими вдома.

Настоятель храму Вірменської Апостольської Церкви отець Юсик Нуриджанян звернувся до прихожан вірменською та російською мовами. Він підкреслив, що не має значення, де ви знаходитесь, Господь вас почує. Вірменська Апостольська Церква проведе літургію у прямому ефірі та кожен охочий зможе приєднатись.

Заступник пресвітера Об’єднання Церков християн вірі Євангельської п’ятидесятників Запорізької області Андрій Лисенко подякував обласній владі за порозуміння. Поки єдиним рішенням провести служіння  є онлайн-режим. Також він закликав запоріжців бути вдома та вірити в зцілення від хвороби.

Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука роз’яснив, що Великдень вдома – це не ув’язнення, це не карцер. Великдень вдома – це молитва, радість воскресіння в нашім серці. Історія знає багато прикладів, коли люди не могли відзначати Великдень у храмі, втім все одно у серці воскресав Господь. Усі хвороби та епідемії даються нам для розуміння, іноді для покарання. Єпископ закликав запоріжців не приходити в храми. Краще провести час за молитвою та розумінням.

Екзарх Донецький Української Греко-Католицької Церкви владика Степан підкреслив, прихожани його церкві з 1946 року і по 90-ті роки не мали можливості святкувати Великдень в церкві. Але ніхто не припинив вірити та молитися.

Останніми до українців звернувся єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій.

– Сьогодення ставить перед нами виклики і ми повинні розмірковувати, чому так відбувається. Все, що відбувається в світі – відбувається з волі Божої. І це випробування для нас як іспит: чи зможемо ми мати силу, мудрість гідно витримати ці дні. Ми, усі пастирі, закликаємо вас, запоріжці, усі великодні дні, свята – провести вдома. Але не просто вдома, а разом з нами у спільній молитві. Багато храмів буде організовувати онлайн-трансляції через соціальні мережі. Приєднуйтесь! Немає жодного місця на землі, де не можна було б возносити молитву до Бога, – зазначив Єпископ Фотій.

Високопреосвященний архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, який не був присутній на заході, також звернувся до прихожан. Він закликав бути свідомими та відповідальними один перед одним. Заходи, які зараз вживає держава і церква, спрямовані на охорону здоров'я. Тож від кожного з нас залежить, як буде розвиватися недуга, і коли ми зможемо її подолати.

Тож, мешканці Запорізької області, дотримуйтесь карантинних заходів, залишайтесь вдома, бережіть себе и святкуйте Великдень вдома!


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна